Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΚΕΔΕ: Το κράτος στέλνει εκπαιδευτικούς και νοικοκυραίους στην πείνα

Σε μια άνευ προηγουμένου απόφαση οδηγήθηκε η συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνοντας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας πως φέτος θα γίνουν περικοπές στο πρόγραμμα εναρμόνισης οικογενειακής-επαγγελματικής ζωής.
Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση οικογενειών που δεν έχουν πολλούς πόρους, προκειμένου τα παιδιά τους να μπορούν να πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς χωρίς να χρειάζεται οι ίδιοι να πληρώνουν μια περιουσία, αφού στην Ελλάδα της κρίσης δεν μπορεί ο καθένας να δίνει 1000 και πλέον ευρώ για αυτό το λόγο.
Η είδηση αυτή «πέρασε στα ψιλά» , αυτή τη στιγμή περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών, την ώρα που το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαρίζει χρήματα στα κανάλια, ή να δίνει άδειες σε βασιλικές οικογένειες να χτίζουν αυθαίρετες προβλήτες, αντί να τους «κόβει πρόστιμα» και να έχει έσοδα.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), Σίμος Δανιηλίδης, σε δηλώσεις του τόνισε πως φέτος το κράτος θα δώσει 160 εκατομμύρια για το πρόγραμμα, αντί για 250 που χρειάζονται ώστε όλες οι αιτήσεις να γίνουν αποδεκτές.
Αυτό φυσικά, φέρνει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, αφού 3000 εργαζόμενοι στον τομέα αυτόν (καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί και μάγειρες) αντιμετωπίζουν ξεκάθαρα τον κίνδυνο της ανεργίας, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά δεν θα μπορούν να βγουν στο μεροκάματο, αφού δεν θα έχουν εξασφαλίσει την προστασία των παιδιών τους.
Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό θα φτάσουν φέτος τις 100.000 και αφορά οικογένειες με εισοδηματικό όριο 27.000 ευρώ (ετήσιο δηλωμένο οικογενειακό εισόδημα).
Όλα αυτά, την εποχή που η συγκυβέρνηση ανακοινώνει συνεχώς πως έχουμε πλεόνασμα. Φανταστείτε να μην ήμασταν και σε τροχιά ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr