Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Θρησκευτική και πνευματική δικαίωση για το νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Αργυρό Δημήτριο

Στις 9-10-2015 με 69 ψήφους η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε Μητρολίτην Κεφαλληνίας τον Αρχιμανδρίτην Βελλάς και Αργυρόν Δημήτριον.
          Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας έγινε στις 20-10-2015 μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αεροπαγείτου, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πολλών μητροπολιτικών, πολιτικές αρχές και πλήθος πιστών από την Ήπειρο, Λευκάδα και Κεφαλονιάς. Όλοι τους φώναξαν με μία κραυγή: «ΑΞΙΟΣ»!
          Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Αργυρού Δημήτριου ήταν μία θρησκευτική και πνευματική δικαίωση για τον ίδιο αλλά και για την ορθόδοξη εκκλησία γιατί ο νεοεκλεγής μητροπολίτης Κεφαλληνίας τύγχανα καθολικής εκτίμησης των κληρικών και των πιστών ορθοδόξων της Ηπείρου.
          Όλοι τους θαύμαζαν τα θρησκευτικά και τα πνευματικά του προσόντα και τα χαρίσματα που είχε ως κληρικός.
          Επισημαίνω δε ότι δεν ήταν τυχαίο που όταν έφυγε από την ζωή ο μακαριστός Μητροπολίτης Ιωαννίνων κος Θεόκλητος, η επιθυμία όλων των κληρικών και των πιστών της Ηπείρου ήταν να γίνει μητροπολίτης Ιωαννίνων ο Αρχιμανδρίτης Βελλάς Αργυρός Δημήτριος. Μάλιστα πριν την εκλογή του νέου μητροπολίτη Ιωαννίνων είχα στείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο κοινοποιώντας δε την επιστολή μου στην Ιερά Σύνοδο τους επισήμανα ότι η Ήπειρος εν σχέση με την προσφορά των ευεργετών της προς την παιδεία και την ορθόδοξη εκκλησία η Ήπειρος δικαιούνταν ο εκάστοτε μητροπολίτης Ιωαννίνων να είναι Ηπειρώτης.


          Μάλιστα, την επιστολή μου αυτή, την είχα δημοσιεύσει σε όλα τα τοπικά site της Ηπείρου, στον τοπικό ημερήσιο τύπο της Ηπείρου και των Αθηνών.
          Στο αίτημα αυτό αλλά και την επιθυμία για Μητροπολίτη Ιωαννίνων να είναι ο Αρχιμανδρίτης Αργυρός, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος με δηλώσεις που είχε κάνει είχε τονίσει: «Καλός ο Αρχιμανδρίτης Αργυρός αλλά δεν αποφασίζει ούτε ο ίδιος, ούτε η Ιερά Σύνοδος αλλά μόνο ο Θεός».
          Τότε εκλέχθηκε σαν Μητροπολίτης Ιωαννίνων με την βοήθεια του Θεού ο Σεβασμιώτατος σημερινός Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος Παπαγιάννης, που πράγματι η προσφορά του μέχρι στιγμής είναι πολύ καλή για το έργο του στην Μητρόπολη Ιωαννίνων.
          Βέβαια, εγώ τότε έστειλα δεύτερη επιστολή στον Ιερώνυμο και του επισήμανα ότι ήταν λάθος η μη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Αργυρού Δημήτριου, λέγοντας ότι ο Θεός δεν κάνει αδικίες γι’ αυτό η εκλογή του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας δικαιώνει κατ’ εμέ πολλούς:
α) τον Θεό
β) τον Αρχιεπίσκοπο Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
γ) την Ιερά Σύνοδο
δ) για τον ίδιο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και
ε) τους πιστούς που επιθυμούσαν την εκλογή του.
          Τελειώνοντας πρέπει να ευχηθώ στον νέο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας εκ βάθους της καρδιάς μου, μακροζωία και καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σαν ποιμενάρχης της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
          Είμαι σίγουρος ότι δεν θα απογοητεύσει αυτούς που τον εξέλεξαν και να μην ξεχάσει τις ρίζες του, τη Σχολή Βελλάς, αυτή που τον ανέδειξε ως κληρικό και το χωριό μου Δερβίζιανα που παρότι αναγνωρίζω ότι ο χρόνος του είναι πολύτιμος γι’ αυτόν, όποτε έχει την δυνατότητα θα τον υποδεχόμαστε όπως πάντα για να μας δίνει την ευχή του γιατί την χρειαζόμαστε.
Ευχαριστώ

Δερβίζιανα, Λάκκα Σουλίου Ιωαννίνων
12-10-2015
Γιάννης Γκουβάς

6974891321