Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Παρέμβαση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΑΑ

 


Εκτενή αναφορά σε προβλήματα που εντοπίζονται στην υλοποίηση δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης στη 14η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2014-2022 και στη 2η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΑΑ 2023-2027.

 «Θεωρώ ότι με τη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων Υπουργείων είναι η τελευταία ευκαιρία για να δημιουργήσουμε την Ελληνική ταυτότητα, που είναι ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα. Και αυτό πρέπει να στηρίξουμε», υπογράμμισε συμπερασματικά ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου και μιλώντας με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος στην Επιτροπή Παρακολούθησης έθεσε και το ζήτημα «παραχώρησης» εκ νέου, τμήματος του νέου ΠΑΑ στις Περιφέρειες της χώρας, όπως είχε γίνει και με το πρόγραμμα που ολοκληρώνεται.

«Επειδή η Ελλάδα έχει ανάγκη από πολύ μεγάλα έργα που πρέπει να τα υλοποιήσει το Υπουργείο, τα μικρά έργα θα πρέπει να εκχωρηθούν στις Περιφέρειες, με το όριο να ανέρχεται έστω στο 1,5 εκ. ευρώ, ώστε να μπορούν να προωθηθούν γρήγορα», τόνισε.

ΠΗΓΗ: https://php.gov.gr/