Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ": ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΥΣΗ!


Στη σημερινή δύσκολη εποχή για τους πολίτες της χώρας, ιδίως για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους, η συνέχιση της λειτουργίας του επιτυχημένου και απόλυτα χρήσιμου κοινωνικού προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" θα πρέπει να αποτελέσει ξεκάθαρη- ύψιστη υποχρέωση της κυβέρνησης.
Οι ήξεις- αφίξεις των αρμοδίων υπουργών και υφυπουργών κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα δημιούργησε σύγχυση και τεράστια ανησυχία στους δεκάδες χιλιάδες επωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα που αισθάνονται αβεβαιότητα για το μέλλον τους και δεν ξέρουν ένα μήνα πριν το τέλος της χρονιάς, αν την επόμενη μέρα οι μεν πρώτοι θα εξακολουθήσουν να δέχονται τις απαραίτητες σε αυτούς υπηρεσίες του προγράμματος και οι μεν δεύτεροι αν θα εξακολουθήσουν να εργάζονται.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να αφήσουν το "κρυφτό" και τα μισόλογα και να ξεκαθαρίσουν τις προθέσεις τους. Να αφήσουν τις θεωρίες και τις περιγραφές και να λύσουν το μείζον αυτό πρόβλημα.
Είχαν χρόνια στην διάθεσή τους να το λύσουν, δεν το έκαναν αφού δεν βρήκαν σταθερές πηγές χρηματοδότησης όπως μπορούσαν να βρουν τόσο απ' την ΕΕ όσο και μέσω κρατικού προϋπολογισμού.
Σε αυτό το πεδίο δεν υπάρχουν περιθώρια πολιτικών σκοπιμοτήτων, αντιπαραθέσεων και ψηφοθηρίας.
Δεν μπορούν κάποιοι να παίζουν με τις ζωές ανήμπορων συνανθρώπων τους.
Από λόγια χόρτασαν επωφελούμενοι και εργαζόμενοι του προγράμματος.
Λύση να δοθεί, εδώ και τώρα, θέλουν!


Παναγιώτης Μανούρης