Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων 1-3

 


Πρωταγωνιστής της ανατροπής του Απόλλωνα ο Ιωαννίδης


Ο ΠΑΣ πήρε το προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 7΄  χάρη σε αυτογκόλ του Χρήστου Λισγάρα.

Ο Χουάν Ντομίνγκεθ έκανε τη σέντρα, ο Σάντι Κρίζμαν επιχείρησε το γύρισμα και ο αμυντικός του Απόλλωνα, στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 35΄ ο Κρίζμαν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με όμορφη προσπάθεια και σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ύστερα από χρήση του VAR, καθώς ο Κροάτης έκανε επιθετικό φάουλ στον Διαμαντή Χουχούμη.

Ο Απόλλων στο 41΄ έφτασε στην ισοφάριση, εκμεταλλευόμενος την εξυπνάδα του Νίκου Ιωαννίδη.

Ο επιθετικός του Απόλλωνα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, με τον Νώντα Παντελάκη να τον ανατρέπει και τον Στέφανο Κουμπαράκη να δείχνει την άσπρη βούλα.

Ο Άντονι Φατιόν ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο 43΄ λεπτό.

Ο Απόλλων βγήκε στο 72΄  στην κόντρα επίθεση με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ιωαννίδη, όταν ο Σλίβκα έκανε τη βαθιά μπαλιά, ο Ιωαννίδης κέρδισε τη μονομαχία από τον Εραμούσπε, απέφυγε και τον Χουτεσιώτη που είχε βγει μακριά από το τέρμα του και πλάσαρε προ κενής εστίας για το 1-2.

Το τελικό 1-3 έκανε ο  Τσιλούλης στο 83΄ όταν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των αμυντικών των γηπεδούχων.

ΠΑΣ Γιάννινα:

Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος (Λιάσος 79'), Παντελάκης, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Ντομίνγκεθ, Ελευθεριάδης, Λεό (Καρτάλης 46'), Κρίζμαν, Παμλίδης.

Απόλλων Σμύρνης:

Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης (Μπρούτσιτς 46'), Κολ, Φατιόν, Μπεντινέλι (Τσιλούλης 70'), Μαρκ Φερνάντεθ (Βιτλής 77'), Σλίβκα, Ιωαννίδης (Ντάουντα 77').