Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες: Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο πλαίσιο του ''Πανηπειρωτικού Πανοράματος 2016'', διοργανώνει συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, το Σάββατο και την Κυριακή 5 και 6 Μαρτίου



Αριθ. Πρωτ.: 2869    Αθήνα 02-03-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες!

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, στο πλαίσιο του ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ, διοργανώνει συλλογή ειδών άμεσης ανάγκης στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας των ξενιτεμένων Ηπειρωτών, προετοιμάζεται εντατικά για το «Πανηπειρωτικό Πανόραμα 2016» τη φετινή χρονιά στην Αθήνα - αυτό το Σάββατο και την Κυριακή, 5 και 6 Μαρτίου στο Στάδιο Ταέ Κβον Ντο, στο Παλαιό Φάληρο.
Δεν πέρασαν ούτε δύο μήνες από τότε που ο ίδιος χώρος στέγαζε προσωρινά πρόσφυγες και μετανάστες. Σήμερα, η προσφυγική κρίση μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, σε όλο και πιο αποτρόπαιο καιάδα ψυχών και λαών. Ο Καιάδας αυτός δουλεύει ασταμάτητα. Πρόσφυγες πνίγονται, αυτοκτονούν, προσφυγόπουλα ξεκινάνε με τα πόδια από την Αθήνα για την Ειδομένη και χιλιάδες στοιβάζονται δεξιά αριστερά σε μια χώρα σε γενικότερη, εντεινόμενη ασφυξία. 
Προετοιμαζόμαστε για το "ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ", δίνουμε όλη την ψυχή μας για την επιτυχία του, και λίγα χιλιόμετρα μακριά μας, στους επιβατικούς σταθμούς των Ε1, Ε2, Ε3 του λιμανιού στοιβάζονται εκατοντάδες μωρομάνες με τα παιδιά τους ενώ τα καράβια διαρκώς κουβαλάνε κι άλλους πρόσφυγες από τα νησιά όπου οι υποδομές υποδοχής ασφυκτιούν καιρό τώρα. 
Δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Αυτό όμως που μπορούμε και πρέπει να προβλέψουμε είναι ένα στοιχειώδες νεύμα αλληλεγγύης για αυτούς που αγρυπνούνε στο λιμάνι, στο Ελληνικό στο Σχιστό, στη Βικτώρια, στο πεδίο του Άρεως, στις εθνικές, σε διάσπαρτους χώρους, στα Διαβατά, στην Ειδομένη. Αυτό στο οποίο καλούμαστε είναι η ενεργή συμμετοχή σε μια σκυταλοδρομία αλληλεγγύης! Και οι ξενιτεμένοι Ηπειρώτες έχουν την αλληλεγγύη για θεμέλιο στο αξιακό φορτίο των συλλόγων τους, τους κινήματος της Αποδημίας. Δεν θα μπορούσαν να μην είναι ενεργά παρόντες σε αυτό το κάλεσμα ανθρωπιάς σε μια τέτοια, τραγικά κρίση
Στο πλαίσιο του “Πανηπειρωτικού Πανοράματος” η Π.Σ.Ε.. στήνει ένα ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, όπου καλεί τους συμπατριώτες, τους επισκέπτες του Πανοράματος, να φέρουν - όσοι μπορούν - ό,τι μπορούν από είδη άμεσης ανάγκης, από αυτά που αναγράφονται στην ακόλουθη λίστα: 
Τρόφιμα: Γάλα μακράς διαρκείας για ενηλίκους, Γάλα για βρέφη και παιδιά, Νερό, Ζάχαρη, Τσάϊ, Ξηρά τροφή άμεσης κατανάλωσης, πρωινά σνακ (μπισκότα, κρουασάν, κτλ)
Φάρμακα: Αεροτσάμπερ για παιδιά (ακόμα και μεταχειρισμένα), Tobrex-Tobratex (κολήριο για τα μάτια), Otrivin (για τη μύτη), Zovirax (δερματικό), Mucosolvan σιρόπι των 15 και των 30, Klaricid, Azirox, Vibramycin, Voltaren, Trebon, Μάσκες. Γάντια, Κλαριθομυκινη, Θερμόμετρα, Sudocream, Fucicort 
Ρούχα: Κουβέρτες, Υπνόσακοι, Παπούτσια
Κάθε προσφορά δίνει κουράγιο και δύναμη, δίνει ζωή! Είναι το ελάχιστο που όσο ελάχιστο και αν είναι, από το τίποτε είναι άπειρες φορές μεγαλύτερο. Η ξενιτεμένοι Ηπειρώτες πρωτοστατούν και στο μετερίζι της αλληλεγγύης σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και για τον τόπο μας, το λαό μας και τους ίδιους. Ο αξιακός πολιτισμός της παράδοσης έχει διδάξει ότι αληθινά δικό μας είναι αυτό που δίνουμε, αυτό που μοιραζόμαστε! Κι η αλληλεγγύη είναι και αυτή παράδοση και δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγαλύτερη γιορτή της παράδοσης, το “ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ 2016”. 


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ