Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κόνιτσα: Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Χορευτικές Διαδρομές»

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην Κόνιτσα «Χορευτικές Διαδρομές» το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο η αυλαία των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Κόνιτσας, ενός Δήμου με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά.

Το Φεστιβάλ συνδιοργάνωσαν, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, ο Δήμος Κόνιτσας, ο Χορευτικός Σύλλογος Κόνιτσας «Στα Βήματα της Παράδοσης», το Πολιτιστικό Εργαστήρι Κόνιτσας, ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας, ο Λαογραφικός Όμιλος «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας και ο Σύλλογος Γυναικών Κόνιτσας «Μυρτάλη». Στην όλη προσπάθεια συνέβαλαν καθοριστικά πολλοί εθελοντές, παράγοντες και αθλητές του ΑΜΣ «Πίνδος Κόνιτσας».

Στη μεγάλη αυτή γιορτή πολιτισμού και παράδοσης συμμετείχαν δεκατέσσερις (14) φορείς, που άφησαν το δικό τους ξεχωριστό αποτύπωμα και εντυπωσίασαν το πολυπληθές κοινό. Η Αδελφότητα Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, ο Επιμορφωτικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Πετσαλίου «Ο Άγιος Νικόλαος», ο Λαογραφικός Όμιλος «Ντόπιοι» Μαστοροχωρίων Κόνιτσας, ο Μικρασιατικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Σελεύκειας, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Ηλιούπολης, ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Περιφέρειας Άρτας «Οι Μερακλήδες», ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Ποντίων Άρδασσας «Η Άρδασσα», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Παραδοσιακοί Δρόμοι», ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Σαράντα «Ελπίδα», ο Σύλλογος Έρευνας & Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία Γη», το Τμήμα Λαογραφίας ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, το Χορευτικό Τμήμα Δήμου Ζίτσας και ο Χορευτικός Όμιλος Κόνιτσας. Το φεστιβάλ προλόγισε ο πολιτισμολόγος Παναγιώτης Τζόκας, ενώ συνόδευσε μουσικά η κομπανία του Αντώνη Κακούρη.

Ο Δήμος Κόνιτσας συγχαίρει και ευχαριστεί τους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες και ευελπιστεί να ανανεωθεί το πολιτιστικό ραντεβού και την επόμενη χρονιά.