Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Μέτρα σοκ για όσους χρωστάνε στο Δημόσιο

Σε ποινικές διώξεις για όλους τους φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη πάνω από 5.000 ευρώ και σε κατασχέσεις ακόμα και σε περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό καταφεύγει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει όσο το δυνατό περισσότερα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη δεξαμενή των 45 δισ. ευρώ. Η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που εστάλη σήμερα στις εφορίες, είναι η πιο σκληρή που έχει σταλεί ποτέ. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι τα μέσα που υπάρχουν προς διάθεση για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς εδώ και χρόνια επιστρατεύονται για πρώτη φορά με τέτοια σαφήνεια και μάλιστα από μία υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να εισπράξει ληξιπρόθεσμα χρέη 400 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουνίου και άνω των 2 δισ. ευρώ συνολικά έως το τέλος του έτους.
Για το λόγο αυτό, το υπουργείο εξέδωσε επείγουσα εγκύκλιο με εντολές προς τους εφόρους να προχωρήσουν άμεσα σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιουσιακών στοιχείων και εισοδημάτων οφειλετών του Δημοσίου, οι οποίοι δεν ρύθμισαν τα χρέη τους.