Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΕΜΥ: Μεταβολή του καιρού από το βράδυ με τοπικές βροχές και πιθανότατα για σποραδικές καταιγίδες

Εκτός από τις δυτικές περιοχές της χώρας όπου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών, στην υπόλοιπη Ελλάδα ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, αν εξαιρέσουμε τον παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά. Αργότερα στα νότια θα συννεφιάσει τοπικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 - 5 μποφόρ και στο Αιγαίο μεταβλητοί 3 - 4 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Αττική: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη: Γενικά καλός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 3 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη: Γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 6-8 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Αραιές νεφώσεις που το απόγευμα θα πυκνώσουν στο Ιόνιο και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ την νύκτα πιθανότατα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, εντάσεως 3-4 μποφόρ.Η θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία από 3-14 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη: Καιρός με τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5-14 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα:Γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στις νοτιότερες περιοχές.Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά θα αγγίξουν τα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα βρεθεί από τους 3 έως τους 14 βαθμούς Κελσίου.