Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Τρίμηνη παράταση για τα σφαγεία Κεφαλόβρυσου

Ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των δημοτικών σφαγείων του Δήμου Πωγωνίου σε Κεφαλόβρυσο- Παρακάλαμο, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνας Καλογιάννη και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Πωγωνίου Κωνσταντίνου Καψάλη, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της Αναπτυξιακής Επιχείρησης του Δήμου.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν προβλήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή των Κοινοτικών οδηγιών και τα οποία έχουν καταγραφεί από τους ελέγχους που έγιναν από την αρμόδια υπηρεσία.
Η Αντιπεριφερειάρχης κα Τατιάνα Καλογιάννη, υπογράμμισε ότι η Περιφερειακή Αρχή, μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Π.Ε. Ιωαννίνων, είναι πρόθυμη να συνδράμει σε συμβουλευτικό και τεχνικό επίπεδο το Δήμο για την εκτέλεση των απαιτούμενων συμπληρωματικών εργασιών, τονίζοντας ότι η λειτουργία των περιφερειακών σφαγείων και ιδιαίτερα αυτών που βρίσκονται στην παραμεθόριο περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την εξυπηρέτηση των επαγγελματιών και των κτηνοτρόφων μας.
Από την Αντιπεριφερειάρχη κα Τατιάνα Καλογιάννη, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό από το Δήμαρχο Κωνσταντίνου Καψάλη, όπως δοθεί τρίμηνη (μέχρι 31 Μαρτίου 2012), παράταση λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου Κεφαλόβρυσου, ώστε να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που έχουν περιγραφεί στις Εκθέσεις Ελέγχου των κτηνιάτρων.
Στο πλαίσιο της συζήτησης από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων, ανακοινώθηκε επίσης ότι θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την αποτροπή φαινομένων υπαίθριας σφαγής ζώων.


ΠΗΓΗ: http://epirusonline.gr/