Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών και διακινητών τους στο 6ο και 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης

Συνελήφθησαν, χθες (06-02-2013) το μεσημέρι στο 6ο και 8ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων - Κοζάνης, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.), δύο διακινητές, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας οργανωμένα με δύο αυτοκίνητα, επτά (7) ομοεθνείς τους, τους οποίους και θα αποβίβαζαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, σε διαφορετικές πόλεις.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με αλβανικές πινακίδες, που οδηγούσαν οι δύο διακινητές και διαπιστώθηκε ότι αυτοί μετέφεραν στην ενδοχώρα, με προορισμό την Αθήνα, τη Θήβα και τα Ιωάννινα, επτά παράνομους αλλοδαπούς, έναντι χρηματικού ποσού.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι σε βάρος ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε επιπρόσθετα μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα λόγω διοικητικής απέλασης.
Συνολικά, βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών και κατασχέθηκαν:
 (1.490) ευρώ.
(15.100) λεκ και δύο δολάρια Αυστραλίας.
Δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Δεκαπέντε (15) κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.