Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Θέλουμε ισχυρή τη «Δωδώνη» για να σωθεί η κτηνοτροφία!

Διαδήλωση παραγωγών χθες στα Γιάννινα.
Συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.

Πορεία με τα τρακτέρ τους από τη γαλακτοβιομηχανία «Δωδώνη» έως την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και από εκεί στην Περιφέρεια Ηπείρου έκαναν χθες 70 περίπου κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, ζητούσαν να τους δώσει η «Δωδώνη» καλύτερες τιμές στο εισκομιζόμενο γάλα, να τους δοθούν τιμές εκκαθάρισης και βέβαια να μην ιδιωτικοποιηθεί η «Δωδώνη». «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή για τον κλάδο μας, ο οποίος απειλείται με αφανισμό. Χρειαζόμαστε άμεση στήριξη και βεβαίως μια ισχυρή «Δωδώνη», η οποία θα μείνει στην Ήπειρο» δήλωναν χθες έξω από την Περιφέρεια κτηνοτρόφοι.
Στηρίζει την πρόταση…
Οι διαδηλωτές πήγαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όμως η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα απουσίαζε και συναντήθηκαν με τον Διευθυντή, Θεόδωρο Τσάλο, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών στην κ. Γεωργακοπούλου.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Περιφέρεια, όπου συνάντησαν τον Αλέκο Καχριμάνη. Μετά τη λήξη της συνάντησης, ο Μιχάλης Τζίμας, εκπρόσωπος του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού σημείωσε, ότι «μόνο με τον αγώνα μπορούμε να κερδίσουμε κάτι. Αυτό το μήνυμα πρέπει να πάρουν και οι συνάδελφοι που δε συμμετείχαν σήμερα γιατί αν περιμένουν να λυθεί από μόνο του δεν θα γίνει».
Σύμφωνα με τον Μιχ. Τζίμα, ο κ. Καχριμάνης για το ιδιοκτησιακό της «Δωδώνης» δήλωσε, ότι περιμένει πρόταση αγοράς από τις Ενώσεις, την οποία θα στηρίξει.


ΠΗΓΗ: http://www.proinoslogos.gr/component/content/article/13/8987