Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

12μήνη παράταση στο πρόγραμμα απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας


Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου η παράταση του ειδικού προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της Υγείας για ακόμη 12 μήνες.
Ύστερα  τη συνάντηση που είχαν η υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης, ο υφυπουργός Εργασίας κ. Νάσος Ηλιόπουλος και η διοικήτρια του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) κα Μαρία Καραμεσίνη, με εργαζόμενους του προγράμματος.
Οι υπουργοί ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με την παράταση του προγράμματος, που αφορά συνολικά 3.802 άτομα, ώστε να συνεχίσουν να προσφέρουν πολύτιμο έργο στον τομέα της Δημόσιας Υγείας για ακόμη 12 μήνες.
Συγκεκριμένα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ. 
Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων του δημόσιου συστήματος Υγείας: 
Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΥΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.
Οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν: 
α) για την κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έως τα 1.087,00 ευρώ, 
β) για την κατηγορία τεχνολογικής εκπαίδευσης έως τα 1.032,00 ευρώ, 
γ) για την κατηγορία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έως τα 853,00 ευρώ, 
δ) για την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης έως τα 775,00 ευρώ, ενώ οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).