Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα:
Συνελήφθη, στο 13ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε δύο συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη και φύλλα κάνναβης, βάρους (19,6) γραμμαρίων καθώς και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης.
Συνελήφθησαν, στην Ηγουμενίτσα και στην Πλαταριά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις, τέσσερις ημεδαποί, ηλικίας 34, 36, 20 και 21 ετών, ιδιοκτήτης και υπεύθυνοι, κατά περίπτωση, καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες - μπαρ), για ηχορύπανση. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους ανωτέρω, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης στα καταστήματά τους, λειτουργούσαν μουσική παραβιάζοντας τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου ενώ σε δύο περιπτώσεις στερούνταν και σχετικής άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων.
Συνελήφθη, στην Άρτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ένας 57χρονος ημεδαπός διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ), κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική, έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Συνελήφθη, στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, μία 49χρονη ημεδαπή διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε χώρο οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ), κατελήφθη ως προσωρινά υπεύθυνη, να λειτουργεί μουσική με ζωντανή ορχήστρα, χωρίς άδεια μουσικών οργάνων και έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.
Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, σε βάρος 20χρονου ημεδαπού Ρομά, για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε προανακριτικά, το απόγευμα της 24-08-2016, ο 20χρονος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν από σταθμευμένο φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 40χρονου ημεδαπού, χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Στο πλαίσιο ερευνών και εξερεύνησης σε παραθαλάσσια έκταση του Νεοχωρίου Άρτας, εντοπίστηκαν και εκριζώθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δεκατέσσερα (14) δενδρύλλια κάνναβης φυτεμένα σε γλάστρες, ύψους έως 1,7 μέτρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.