Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Γιάννενα: Ρόλο "παλατιού" απέδωσε στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας

Από την χτεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιάννενα!
ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ!
Δεν ζητάμε πολλούς. Ζητάμε δύο παραπάνω βουλευτές από αυτούς που μας έδωσε ο λαός το Γενάρη, να μην έχουμε ανάγκη τα δεκανίκια τους, να μην είμαστε όμηροι του συστήματος.
Για ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας που από την πρώτη στιγμή επεδίωξαν και συνεχίζουν να προσπαθούν να αποτελέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή παρένθεση, έκανε λόγο από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διαδοχικές προσπάθειες ανατροπής του πότε με τη δημιουργία συνθηκών ασφυξίας, πότε με τα capital controls και πότε με την απειλή του Grexit, για να αποδώσει μάλιστα στις Βρυξέλλες το ρόλο που είχε κάποτε το «παλάτι» στην Ελλάδα, το οποίο ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις. «Τον επόμενο πρωθυπουργό θα τον εκλέξει ο λαός και όχι τα παλάτια», ανέφερε.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από τους πολίτες ψήφο τετραετίας και ισχυρή εντολή, εμφανίζοντας το κόμμα του ως δύναμη εγγύησης της πολιτικής σταθερότητας, προβλέποντας ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπήσεις, όπως συνέβη στο δημοψήφισμα, και θα επιτευχθεί μια μεγάλη νίκη. Παράλληλα, απευθύνθηκε και στους συντηρητικούς πολίτες, ενώ χρησιμοποίησε και μια φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να δείξει πως διδάχθηκε από τα λάθη του.



«Το μέλλον δεν θα 'ρθεί από μόνο του έτσι νέτο σκέτο, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς. Θα 'ρθει με μάχες, συγκρούσεις, αναμέτρηση, με το παλιό στην κοινωνία, στην οικονομία, στην πολιτική. Κι αν το παλιό φοράει σήμερα το μανδύα της συναίνεσης, δεν παύει να είναι παλιό και επικίνδυνο», τόνισε και κάλεσε τους πολίτες να «δώσουμε ενωμένοι τη μάχη για να τελειώσουμε με το βάλτο.
Στις 20 του Σεπτέμβρη, ζητάμε ισχυρή εντολή. Ισχυρή εντολή και στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι το ισχυρό όπλο στη μάχη για να βγει η πατρίδα από το βάλτο και να προχωρήσει στο δρόμο των αλλαγών. Για να ξεμπερδέψουμε με το παλιό. Και να κερδίσουμε το αύριο», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της Ηπείρου, αναφέρθηκε σε ανοιχτά ζητήματα όπως η Μεταλλουργική, στην ακύρωση απόφασης για τη μονάδα βιομάζας στα Γιάννενα, στη δρομολόγηση των εργασιών για την αναστήλωση Γεφυριού Πλάκας, και στο άνοιγμα για δύο παραστάσεις του θεάτρου της Αρχαίας Δωδώνης στο οποίο συνεχίζονται οι εργασίες.
Ως στόχο έθεσε την ανάταξη της πρωτογενούς παραγωγής, μίλησε για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος των επιλέξιμων βοσκοτόπων, αναφέρθηκε και στο ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗ χωρίς όμως να επεκταθεί περισσότερο, και επισήμανε τη σημασία να στηριχθούν τα νοσοκομεία των Ιωαννίνων. Τέλος, είπε πως τα έργα στην Ιόνια Οδό δε σταμάτησαν ποτέ και θα επιταχυνθούν.