Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου


Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιούνιο.
Συνελήφθησαν συνολικά (675) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -477- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για ληστεία: -2-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -39-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -13-
Για κλοπές - διαρρήξεις: - 19 -
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -5-
Για πλαστογραφίες: -16-
Για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων: -1-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -34-
Για ενδοοικογενειακή βία: -9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -36-
Για λαθρεμπόριο - παραεμπόριο: -2-
Για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας: -2-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση - διασπορά ψευδών ειδήσεων: -8-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -11-
Εξιχνιάστηκαν:


Μία υπόθεση ληστείας
Επτά υποθέσεις απάτης
Σαράντα μία υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι οκτώ υποθέσεις ναρκωτικών
Δεκατέσσερις υποθέσεις όπλων
Επτά υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Έντεκα υποθέσεις πλαστογραφίας
Μία υπόθεση λαθρεμπορίου
Μία υπόθεση κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -237- κιλά και -292,17- γραμμάρια
Ηρωίνη: -4,9- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,2- γραμμάρια
Δενδρύλλια: -13-
Ναρκωτικά χάπια: -119-
Αεροβόλα όπλα: -1-
Κυνηγετικά όπλα: -9-
Μαχαίρια: -5-
Φυσίγγια: -31-
Σιδερογροθιές: -1-
Ζυγαριές: -3-
Λαθραίος καπνός: -893- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -1.845,4- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -19-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -8-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:
Την (03-06-2018), συνελήφθη στη Σιταριά Πωγωνίου Ιωαννίνων, 38χρονος αλλοδαπός, διότι μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -51- κιλών.
Την (08-06-2018), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κάνοντας χρήση νοθευμένων εγγράφων προέβαινε σε συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να λαμβάνει δωρεάν συσκευές κινητών τηλεφώνων από την εξαργύρωση επιδοτήσεων.
Την (13-06-2018), (18-08-2018) και την (25-06-2018), συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά οχτώ αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήση και σε πτήση εσωτερικού.
Την (14-06-2018), συνελήφθη σε χωριό της Δημοτικής Ενότητας Παμβώτιδος, 36χρονος ημεδαπός, διότι όπως διαπιστώθηκε, καλλιεργούσε σε περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας του, (11) δενδρύλλια κάνναβης.
Εξιχνιάστηκε ληστεία που έλαβε χώρα τον περασμένο Φεβρουάριο σε βάρος 68χρονου στη Λούτσα Πρέβεζας και συνελήφθησαν την (15-06-2108) δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, ένας 32χρονος ημεδαπός και ένας 39χρονος αλλοδαπός.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 87χρονης ημεδαπής στην πόλη των Ιωαννίνων και για την υπόθεση κατηγορείται 48χρονη ημεδαπή, η οποία προσποιούμενη συγγενικό πρόσωπο του λογιστή της ηλικιωμένης γυναίκας, κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης και κλοπής σε βάρος 63χρονου ημεδαπού στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ημεδαπών, ηλικίας 46, 23 και 35 ετών. Οι δράστες προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές φορτωτή και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία, κατάφεραν να αποσπάσουν τον φορτωτή χωρίς χρηματικό αντίτιμο καθώς και χρηματικό ποσό από αυτοκίνητο του παθόντα.
Την (16-06-2018), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο αλλοδαποί, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές από οικίες στα Ιωάννινα. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (11) υποθέσεις κλοπών οικιών και διαμερισμάτων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 76χρονης ημεδαπής στον Μύτικα Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 48χρονης ημεδαπής καθώς και ενός άνδρα συνεργού της, οι οποίοι προσποιούμενοι τους εφοριακούς και παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά, κατάφεραν να την εξαπατήσουν και να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
Την (21-06-2018), συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό, δύο ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητα κάνναβης, βάρους (79) κιλών και (680) γραμμαρίων και οι οποίοι ενεργούσαν καθ’ υπόδειξη 39χρονου ημεδαπού συνεργού τους, ο οποίος είχε οργανώσει την παράνομη εισαγωγή και μεταφορά των ναρκωτικών.
Την (23-06-2018), συνελήφθησαν στη Νέα Σμύρνη Αττικής, δύο ημεδαποί, που εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο Ράγιο Θεσπρωτίας, ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (87) κιλών και (730) γραμμαρίων.
Εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 60χρονης ημεδαπής στον Μύτικα Πρέβεζας και σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος παρουσιάζοντας ψευδή στοιχεία ως αληθινά (με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση), κατάφερε να την πείσει και να του καταβάλει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των (4.150) ευρώ .
Την (26-06-2018), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν κλοπές κυρίως από καταστήματα στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ μ έχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (10) υποθέσεις κλοπών από καταστήματα και γραφείο.