Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Για Ιούνιο - και βλέπουμε - οι δηλώσεις εισοδήματος Ε1

Για Απρίλη φαίνεται πως «μετατίθεται» η υποβολή φορολογικών δηλώσεων και από ... Ιούνιο ή Ιούλιο η εκκαθάριση και πληρωμή των φόρων. Μπορεί οι δανειστές να απειλούν την κυβέρνηση με ακόμα πιο άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων, εάν δεν μπαίνουν στην ώρα τους στον «κλειστό λογαριασμό» τα φορολογικά έσοδα που έχει προβλέψει για να πληρώνει το δημόσιο ανά τρίμηνο τα χρέη του από τον κρατικό προϋπολογισμό, στο υπουργείο Οικονομικών όμως έχουν αρχίσει ήδη να σκέφτονται να δώσουν παρατάσεις για την δήλωση (και πληρωμή) των φόρων εισοδήματος, επειδή ... δεν έχουν ακόμα έτοιμα τα «χαρτιά» με τις νέες δηλώσεις Ε1.
Το ειδικό έντυπο Ε1 παρουσίασε προ ημερών το protothema.gr, αλλά δεν έχει ακόμη εκδοθεί το βιβλιάριο με τις οδηγίες για την συμπλήρωσή του, ούτε έχουν ακόμη τελειώσει οι διαδικασίες για τη σχεδίαση και εκτύπωση του Ε3 και του Ε9.
Ήδη το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εκδώσει αποφάσεις με τις οποίες οι πρώτες προθεσμίες συμπλήρωσης και κατάθεσης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι οποίες λήγουν κανονικά στο πρώτο 15νθήμερο Μαρτίου (αγρότες, κάτοικοι εξωτερικού, επιτηδευματίες) θα παρατείνονται για τουλάχιστον ένα μήνα!
Με αυτά τα δεδομένα η έναρξη των δηλώσεων θα ξεκινά από Απρίλιο και όλες οι προθεσμίες υποβολής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων φαίνεται πως θα ... συνωστίζονται Μάιο και Ιούνιο, μαζί με μισθωτών και συνταξιούχων. Αν συνυπολογιστεί όμως πως ίσως έχουν μεσολαβήσει οι εκλογές, τα χρονοδιαγράμματα πάνε ακόμα πιο πίσω, πριν καν ξεκινήσουν...


ΠΗΓΗ: www.protothema.gr