Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση των αστυνομικών, για το ωράριο εργασίας περιφερειακών υπηρεσιών

Είναι γνωστό πλέον ότι ως κλάδος έχουμε υποστεί τις μεγαλύτερες περικοπές σε σχέση με τους άλλους κλάδους εργαζομένων του Δημοσίου Τομέα, εξαιτίας ακριβώς του επιδοματικού χαρακτήρα του μισθολογίου μας.
Παρ’ όλα αυτά όμως, αναφορικά με τα κίνητρα εργασίας, ο μισθός δεν είναι αυτός ο οποίος έρχεται πρώτος σε αξιολογήσεις εργαζομένων καθώς υπάρχουν και παράγοντες, μη οικονομικοί, πολύ σημαντικοί όμως, όπως το φιλότιμο και η αναγνώριση της προσφοράς.
Η επιβράβευση όμως του αστυνομικού προσωπικού, εκτός από ηθική υποχρέωση της ηγεσίας του σώματος ως ελάχιστη αναγνώριση της απόδοσης και του κόπου τους, αποτελεί και ένα χρήσιμο «εργαλείο» στα χέρια της διοίκησης, το οποίο χωρίς να κοστίζει, μπορεί να ωθήσει τους συναδέλφους να έχουν περισσότερη διάθεση να αποδώσουν. 
Αντίθετα, αυτό που ενδεχομένως μπορεί να οδηγήσει τους συναδέλφους στην απογοήτευση και στην αδράνεια είναι η μη αναγνώριση της προσφοράς τους.
Κάτι τέτοιο επιχειρείται και στην Δ.Α Ιωαννίνων, όπου η διοίκηση αφού προηγουμένως με ευθύνη της δημιούργησε ένα «πρόβλημα», αποδυναμώνοντας αρκετές περιφερειακές υπηρεσίες (Α.Τ & Τ.Σ.Φ), ενισχύοντας παράλληλα κάποιες άλλες με το παραπάνω. Βλέποντας όμως πως δεν «βγαίνει», προσπαθεί με λανθασμένο πάλι τρόπο να το «επιλύσει» επεμβαίνοντας στο ωράριο υπηρεσιών αυτών, (οι περισσότερες δυσμενούς διαβίωσης - δυσμενών συνθηκών) όπου οι υπηρετούντες συνάδελφοι εκτός από την χιλιομετρική απόσταση ως και 90 χιλιομέτρων που έχουν να διανύσουν, φυλάττουν κυριολεκτικά Θερμοπύλες, δουλεύοντας κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Με αυτόν τον τρόπο η τοπική ηγεσία αντί μέσω των λειτουργιών προγραμματισμού, οργάνωσης και στελέχωσης να λειτουργήσει ως σωστός (manager), αποδεικνύοντας παράλληλα πως σέβεται τις ιδιαιτερότητες της κάθε υπηρεσίας, κάνοντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, επιλέγει να "δώσει την χαριστική βολή" στον πραγματικό «εχθρό», το χαμηλόβαθμο αστυνομικό προσωπικό.
Η Ένωσή μας, δεν πρόκειται να μείνει απλός θεατής των παραπάνω εξελίξεων και υπόσχεται στα μέλη της υποστηρίζοντάς τα με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, πως μέσω διαρκών παρεμβάσεων, θα πράξει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την επίλυση του ζητήματος.

Για το λόγο αυτό καλούμε τα μέλη μας που υπηρετούν στις ανωτέρω υπηρεσίες, αντιπροσωπευτικά όπως συμμετάσχουν στο ανοικτό Δ.Σ που θα πραγματοποιηθεί αύριο 22 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 19.00 στον 5ο όροφο του Αστυνομικού Μεγάρου.