Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και 70% η πιθανότητα εκλογών μέσα στο 2014 προβλέπει η JP Morgan

Αποκαλυπτικές είναι οι προβλέψεις της JP Morgan για το ενδεχόμενο εκλογών μέσα στο 2014.

Στην πρόβλεψή τους που δημοσιεύουν σε σχετικό πίνακα δίνουν στη ΝΔ χαμηλό ποσοστό με μόλις 88 έδρες και στον ΣΥΡΙΖΑ 139 έδρες.
Αναλυτικά, η πιθανότητα να διενεργηθούν εκλογές στην Ελλάδα πριν από το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2015 αγγίζει το 70% εκτιμά σε έκθεση της η JP Morgan, η οποία βλέπει ως πιο βασικό σενάριο να στηθούν κάλπες στο τέλος του τρίτου τριμήνου ή στις αρχές του τέταρτου τριμήνου του 2014.
Στην ίδια έκθεση αναφέρει ότι μετά τις διπλές εκλογές του 2012, η ελληνική κυβέρνηση έχει παραμείνει στην εξουσία περισσότερο από ότι προέβλεπε η πλειοψηφία των αναλυτών.
Ο διεθνής οίκος, υποστηρίζει ότι ακόμα και αν δεν πραγματοποιηθούν τελικά οι εκλογές το 2014, το ενδεχόμενο μιας εκλογικής αναμέτρησης θα διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό το πολιτικό σκηνικό.



Η Ελλάδα θα εισέλθει σε μια παρατεταμένη εκλογική περίοδο, με την προσοχή να στρέφεται μακριά από την εφαρμογή του μνημονίου.
Σύμφωνα με την JP Morgan ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τις εκλογές, αυξάνοντας την αβεβαιότητα για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η JP Morgan έχει βεβαρημένο παρελθόν στις προβλέψεις της αφού μέχρι πριν λίγο καιρό επέμενε, κόντρα σε όλους τους αναλυτές, ότι υπάρχει πιθανό σενάριο χρεωκοπίας της Ελλάδας...