Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Εξιχνιάστηκαν τρεις υποθέσεις διαρρήξεων οικιών και μία υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά από καταδίωξη, ένας 43χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράνομη είσοδο στη χώρα
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμα ένας συνεργός του, που αναζητείται
Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά Ιωαννίνων, μία κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας και τρεις περιπτώσεις διαρρήξεων σε οικίες στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη χθες (06-06-2015) το πρωί στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράνομη οπλοκατοχή, αντίσταση και παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Επίσης η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει και έναν συνεργό του, που αναζητείται.
Αναλυτικότερα, ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες τα ξημερώματα οι δύο δράστες διέρρηξαν οικία στην Νεοκαισάρεια Ιωαννίνων, έγιναν όμως αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή με δίκυκλη μοτοσικλέτα.
Οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενεργώντας άμεσα εκτεταμένες αναζητήσεις, εντόπισαν στην Νεοκαισάρεια τη δίκυκλη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν οι δύο δράστες, οι οποίοι στη θέα των αστυνομικών άλλαξαν πορεία και ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα.
Ακολούθησε καταδίωξη κατά την διάρκεια της οποίας η δίκυκλη μοτοσικλέτα των δραστών λόγω υπερβολικής ταχύτητας εξετράπη της πορείας της και ανετράπη σε αγροτεμάχιο στον Κατσικά Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλληφθεί ο 43χρονος ενώ ο συνεργός του κατάφερε να διαφύγει πεζός και αναζητείται.
Στην κατοχή του 43χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των (1.760) ευρώ, την κατοχή του οποίου δεν μπορούσε να δικαιολογήσει
διαρρηκτικά εργαλεία
ένα μαχαίρι, με μήκος λάμας 8 εκατοστών
ένας χαρτοκόπτης
ένα ζευγάρι γάντια
τρεις φακοί
ένα (1) κινητό τηλέφωνο
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες είχαν κλέψει την ανωτέρω μοτοσικλέτα βραδινές ώρες της 28/29-05-2015 από την πόλη των Ιωαννίνων.
Κατά την εξέλιξη της αστυνομικής προανάκρισης προέκυψε ότι οι δύο δράστες διέπραξαν τις παρακάτω διαρρήξεις-κλοπές:
την 26-05-2015 στο Σταυράκι Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 56χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (815) ευρώ.
Την 04-06-2015 στην πόλη των Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία 40χρονης ημεδαπής, απ’ όπου αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των (30) ευρώ.
Σημειώνεται, ότι ο 43χρονος δράστης, από την ανατροπή της μοτοσικλέτας τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως το πεδίο δράσης των δραστών.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.