Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

ΟΑΕΔ: Με χρήση κλειδάριθμου θα γίνεται η πρόσβαση στα προγράμματα του Οργανισμού

Με χρήση κλειδάριθμου-τον οποίο οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδώσουν- θα γίνεται η πρόσβαση στα προγράμματα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, ενόψει της δημοσίευσης των νέων προγραμμάτων που θα υλοποιήσει ο Οργανισμός, καλούνται οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτά να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Διαδικτυακή Πύλη (Portal) του ΟΑΕΔ.
Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:
-Οι ατομικές επιχειρήσεις την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας του επιχειρηματία.


-Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις μέσω του νόμιμα ορισμένου για τον σκοπό αυτό, με απόσπασμα πρακτικού από το ΔΣ της Εταιρείας, εκπρόσωπου τους, το ανωτέρω απόσπασμα πρακτικού, την 
-Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης και αντίγραφο της αστυνομικής του ταυτότητας.
Η ανωτέρω διαδικασία μπορεί επίσης να διενεργηθεί από τον
διαχειριστή της επιχείρησης ή υπάλληλο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης).
Όταν πρόκειται για εταιρείες ως εξουσιοδότηση νοείται η απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας που ορίζει τον νόμιμο εκπρόσωπο.
Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρούνται όλα τα απαραίτητα στοιχεία (δ/νση, τηλ., e-mail, ΑΦΜ κλπ) κάθε υποκαταστήματος.