Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο για τους δραπέτες των Τρικάλων


Την δύσβατη περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, «χτενίζουν» οι αστυνομικοί, έπειτα από συμπλοκή που υπήρξε μεταξύ ενόπλων κακοποιών και ανδρών της Αστυνομίας.
Οι κακοποιοί που έκλεψαν αγροτικό αυτοκίνητο Navara από τη Φιλιππιάδα και σήμερα νωρίς το πρωί έπεσαν σε μπλόκο στην Άρτα.
Μόλις είδαν τους αστυνομικούς οι ένοπλοι έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και πλέον κινούνται πεζοί προς το βουνό.
Το αγροτικό αυτοκίνητο εκλάπη από το Αγρίνιο, ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.
Η πορεία αλλά και ο τρόπος αντίδρασης των κακοποιών, «δείχνει» του δραπέτες των Φυλακών Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να περάσουν τα ελληνο-αλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.
 Να σημειωθεί ότι στις έρευνες συμμετέχουν αστυνομικές δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και από τα Γιάννενα. Στην 'Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.
«Χωριστούς» δρόμους οι δραπέτες
Ωστόσο, υπενθυμίζεται ότι οι δραπέτες έχουν διασπαστεί σε δύο ομάδες. Στη μία είναι ο «αρχηγός» Μάρκο Κόλα, ο Ίλιρ Κούπα και ένας ακόμα δραπέτης αγνώστων στοιχείων, ενώ στην άλλη ομάδα είναι οι δύο δραπέτες που συμμτεχείχαν στην μεγάλη ληστεία της Λάρισας με λεία 1 εκατ. ευρώ.
Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δραπέτες που ακολουθούν διαφορετικούς «δρόμους» πλέον για να δυσκολέψουν έτσι και το έργο της αστυνομίας, να βρίσκονται κοντά στην Ήπειρο αλλά και στη Βοιωτία όπου το πρωί έγινε ληστεία στα ΕΛΤΑ της περιοχής από άνδρες με καλάσνικοφ.

ΠΗΓΗ: www.newpost.gr