Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018

5η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς: Υπό την αιγίδα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας, το διήμερο, Δευτέρα και Τρίτη 3 & 4 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα


Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00', ημερίδα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων της Άρτας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα 

Χρήστος Τσιρογιάννης, Δήμαρχος Αρταίων: «Με στοχευμένες κινήσεις βοηθάμε τους αγρότες και προβάλλουμε τα προϊόντα μας»

Σε Άρτα και Αθήνα θα πραγματοποιηθεί για μια ακόμη χρονιά η Γιορτή Πορτοκαλιού Μανταρινιού Ακτινιδίου και Ελιάς, η οποία διεξάγεται για 5η συνεχή χρονιά από το Δήμο Αρταίων, σε μια προσπάθεια εξωστρέφειας και προβολής των βασικότερων τοπικών προϊόντων της Άρτας.
Φέτος, από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου το ραντεβού δίνεται για την Ανέζα Άρτας και την Αθήνα, στην οποία η Γιορτή ταξιδεύει για δεύτερη συνεχόμενη φορά, ώστε να προβάλλει στο κοινό της πρωτεύουσας τα προϊόντα της περιοχής.
«Έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολλά και αρίστης ποιότητας αγροτικά προϊόντα, καθώς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στον πρωτογενή τομέα. Με στοχευμένες κινήσεις και με τη βοήθεια όλων των παραγωγικών φορέων κάνουμε συγκεκριμένα βήματα για να γίνουν τα Αρτινά πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα ακτινίδια, η ελιά, αλλά και όλα τα προϊόντα της περιοχής μας, από τον Αμβρακικό και τα ψάρια του μέχρι και τα κάστανα στα ορεινά, γνωστά στο ευρύ κοινό της πρωτεύουσας» 
αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανέζας η καθιερωμένη Γαστρονομική γιορτή με τη συμμετοχή Πολιτιστικών Συλλόγων της Άρτας και παρουσίαση μαγειρικών συνταγών βασισμένων στα προϊόντα στα οποία είναι αφιερωμένη η Γιορτή. Την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, το πρόγραμμα συνεχίζεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί από τις 11 το πρωί ειδική επιστημονική εκδήλωση με ομιλίες ειδικών πάνω αγροτικό και καλλιεργητικό προφίλ της Άρτας και στην προώθηση των τοπικών προϊόντων. Τέλος, την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί έκθεση τοπικών προϊόντων της Άρτας στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος.
Η 5η Γιορτή Πορτοκαλιού, Μανταρινιού, Ακτινιδίου και Ελιάς τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, του Επιμελητηρίου Άρτας, της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και γίνεται με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Άρτας και της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ.