Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Τα πήραν όλα κι έφυγαν!

Ρεκόρ εμβασμάτων για τους αλλοδαπούς το 2010, που έβγαλαν αφορολόγητα από τη χώρα 1,45 δισ. ευρώ.

Εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ βγήκαν από την Ελλάδα μέσα στο 2010 και αν πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στη χώρα μας, η αποστολή των χρημάτων έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται εδώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και τους ΔΝΤ, το περασμένο έτος, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα "Δημοκρατία", η αξία των εμβασμάτων των οικονομικών μεταναστών προς τις χώρες τους, βρέθηκε σε επίπεδο ρεκόρ, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται βέβαιο ότι το υψηλότερο μερίδιο από τα χρήματα αυτά δεν αποτελούν επενδύσεις ούτε και εμπορικά εμβάσματα καθώς κάθε μετανάστης μπορεί να αποστέλλει σε οποιονδήποτε προορισμό όσα χρήματα θέλει, ενώ την ίδια ώρα οι ελληνικές τράπεζες χαρατσώνουν με προμήθειες τις ελληνικές εταιρίες, ακόμη και για ενδοκοινοτικά εμβάσματα.
Πρόκειται ουσιαστικά για χρήματα που κάνουν φτερά κάθε χρόνο, τις περισσότερες φορές από μαύρη εργασία, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι οι περισσότεροι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται στη χώρα μας ανασφάλιστοι και παράνομα.