Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: ΠΕΤΑΕΙ Η … ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ- ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ (3) ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ!!!


ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ
 Έχουμε όλοι πειστεί πλέον ότι ο Καλλικράτης έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους νεοσύστατους Δήμους, με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν ικανοποιητικά και αποτελεσματικά σε πολλούς τομείς, όπως στις δομές παροχής υπηρεσιών, στις υπηρεσίες καθαριότητας, στην ανάδειξη των πλεονεκτημάτων κάθε περιοχής, κ.ά., αφού στερούνται των αναγκαίων πόρων, με ευθύνη και της Πολιτείας.
Αυτή η εξέλιξη αυξάνει την ευθύνη των διοικούντων καθώς χρειάζεται πλέον πολύ δουλειά, σωστός συντονισμός των νέων δράσεων και προπάντων συνετή διοίκηση με απαραίτητες και ουσιαστικές παρεμβάσεις και όχι με όρους του παρελθόντος με σπατάλες και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να δικαιολογήσει ένας κάτοικος του Πωγωνίου το γεγονός ότι μέσα σ’αυτές τις συνθήκες, η Δημοτική Αρχή παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και αφού ξεχώρισε ως δεύτερος Δήμος στις απευθείας αναθέσεις των 7.100€ στην Ήπειρο, αφού φιγουράρει στην μαύρη λίστα της μη αποστολής στοιχείων στο Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με τους εργαζόμενους που απασχολεί στις δημοτικές επιχειρήσεις του, αφού δικαιολογεί την έλλειψη της οφειλόμενης λογοδοσίας προς τους κατοίκους και άλλα πολλά, μας αιφνιδίασε ξεχωρίζοντας και πάλι, με το να ορίσει με Απόφασή του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τρείς (3), καλά διαβάσατε, τρείς (3) Αντιπροέδρους στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, όλους με αμοιβή 300€, από τα ανύπαρκτα έσοδα της Επιχείρησης!
Τι και αν διαμαρτύρονταν και πίεζαν ότι δεν θα ψηφίσουν ο κ. Ντόντης και οι Δημοτικοί του Σύμβουλοι θεωρώντας την Απόφαση απαράδεκτη. Όλα είχαν προαποφασιστεί, διότι έπρεπε να βολευτούν κάποιοι, αφού τους το είχαν υποσχεθεί!
Δεν είναι απορίας άξιον πως μπορεί να δικαιολογήσει κανείς μία τέτοια Απόφαση και να γίνει πιστευτός!
Πως είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι οι δραστηριότητες της Επιχείρησης είναι τόσες πολλές που δεν προλαβαίνει να ανταποκριθεί ο Πρόεδρος!
Και στους άλλους Δήμους που είναι και μεγαλύτεροι τι κάνουν δεν νοιάζονται για την πορεία τους;
Θα μας τρελάνετε;
Είναι δύσκολο να τη δικαιολογήσει κανείς αυτή την Απόφαση.
Εγώ με όσους συνομίλησα έχουν εξοργιστεί!
Θεωρούν την Απόφαση φαινόμενο επιπολαιότητας και αλαζονείας.
Ένα θεωρώ σίγουρο, ότι με τέτοιες ηρωικές αποφάσεις δεν κερδίζεται το αύριο του τόπου μας.
Γιατί οι κάτοικοι δεν αντέχουν την κοροϊδία!
Χρειάζονται άλλες αποφάσεις με δημιουργικότητα και σχέδιο με ειλικρίνεια και σοβαρότητα. Χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια που να πείθει τους κατοίκους ότι ο Δήμος είναι κοντά τους, που να λύνει τα προβλήματά τους.
Άκου τρεις Αντιπροέδρους!!!
Μάλλον λεφτά …υπάρχουν!!!

Ο Πωγωνίσιος