Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ: Έκανε πάλι πίσω για τη δόµηση στις περιοχές Natura


Πίσω γι’ άλλη µια φορά έκανε χθες η υπουργός Περιβάλλοντος κα Τίνα Μπιρµπίλη στο νοµοσχέδιο για τη δόµηση στις περιοχές Natura. Τα τύµπανα του πολέµου ήχησαν και πάλι στη Βουλή από τους βουλευτές τού ΠΑΣΟΚ, µε συνέπεια να αρχίσει νέα αντιπαράθεση για το νοµοσχέδιο και να εκδηλωθεί νέο αντάρτικο όταν η υπουργός Περιβάλλοντος κατά τη δεύτερη ανάγνωση του σχεδίου νόµου για τη βιοποικιλότητα έφερε ρύθµιση, σύµφωνα µε την οποία, για να βγάλει κάποιος οικοδοµική άδεια ακόµη και στα 4 στρέµµατα για τις εκτός σχεδίου περιοχές που περιλαµβάνονται στο δίκτυο Natura 2000,θα πρέπει τα οικόπεδα να έχουν πρόσοψη σε πάνω από 45 µέτρα, βάθος πάνω από 50 µέτρα και να εφάπτονται σε εθνικό ή επαρχιακό δρόµο.

Η υπουργός παρουσίασε τη νέα αλλαγή ως «νοµοτεχνική
βελτίωση» – δίνοντας τη δυνατότητα δόµησης όχι µε βάση το σύνολο του Προεδρικού Διατάγµατος του 1985, αλλά µε βάση µία διάταξή του.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επεσήµαναν στην κα Μπιρµπίλη ότι η νέα ρύθµιση που παρουσίασε δεν έχει καµία σχέση µε τα όσα ειπώθηκαν – και συµφωνήθηκαν – κατά την πρώτη ανάγνωση του σχεδίου νόµου, όπου αναφέρθηκε ότι µπορεί να χτίσει σε αυτές τις περιοχές όποιος έχει σήµερα 4 στρέµµατα.
Την κατηγόρησαν ότι δεν έλαβε υπόψη της τις προτάσεις που είχαν διατυπωθεί τις προηγούµενες µέρες, τόσο στον Κοινοβουλευτικό Τοµέα Εργασίας όσο και στην αρµόδια Επιτροπή της Βουλής.