Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας


Από τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας προκύπτει ότι το «νούμερο ένα» πρόβλημα για την Ήπειρο είναι η εγκληματικότητα. Διακινήσεις ναρκωτικών, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, βιασμοί, ανθρωποκτονίες, είναι πλέον γεγονότα καθημερινά.
Οι κατοίκοι των ορεινών και απομονωμένων περιοχών, κυρίως ηλικιωμένοι έχουν χάσει το αίσθημα ασφαλείας και ζητούν άμεση ενίσχυση των μέτρων φύλαξης.
Και στις πόλεις της Ηπείρου τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.
Τα λεπτομερή στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία, αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος και τις αυξητικές τάσεις που παρουσιάζει.

Αναλυτικά, μέσα στο 2010 σημειώθηκαν 249 παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών!
Από τα περιστατικά αυτά, εξιχνιάστηκαν 237, ένα ποσοστό δηλαδή 95% και αυτό αποδεικνύει, ότι η Δίωξη Ναρκωτικών στην Ήπειρο κάνει εξαιρετικά την δουλειά της.
Οι μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών εισάγονται από την Αλβανία, αφορούν κυρίως χασίς, ενώ το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους και σκληρά ναρκωτικά, όπως μαριχουάνα, κοκαΐνη και ηρωίνη.
Συνολικά το 2010 έγιναν 824 κλοπές!
Εξιχνιάστηκαν οι 117, ένα ποσοστό της τάξης του 14,1%.
Τελευταία αυξήθηκαν τα κρούσματα και μέσα στις πόλεις, γιατί οι δράστες εκμεταλλεύονται το γεγονός, οι περισσότεροι εργάζονται και λείπουν αρκετές ώρες από το σπίτι τους.
Εγκλήματα, το 2010 έγιναν 3, ενώ άλλες 7 φορές διάφοροι αποπειράθηκαν να σκοτώσουν! Έγιναν ακόμη 7 βιασμοί, εκ των οποίων εξιχνιάστηκαν οι έξι!
Οι Ηπειρώτες και περισσότερο οι ακρίτες, ζητούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης της φύλαξης.
Ζητούν την ενίσχυση των συνόρων με περισσότερες περιπολίες στις ακριτικές περιοχές, όπως σε Πωγώνι, Κόνιτσα, Φιλιάτες, κ.α.