Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 7 Φεβρουαρίου


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στο 1ο μέρος της 3ης συνεδρίασής του, που πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους:
1.1)Συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα ασχοληθεί με το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι – απολυμένοι της επιχείρησης «Καρυπίδη».
Πιο συγκεκριμένα θα έλθει σε επαφή με την εργοδοσία, με τον Επόπτη Εργασίας, με τη ΔΕΗ και λοιπούς φορείς, στους οποίους οφείλουν οι πρώην εργαζόμενοι και θα διευθετήσει σχετικά θέματα, στο μέτρο του δυνατού.
Σε επόμενη συνεδρίασή του το Π.Σ. θα συζητήσει και γενικότερα το θέμα της ανεργίας, των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν απολυμένοι από διάφορες επιχειρήσεις κ.λ.π.
(απόφαση: 3/8/7-2-2011)
1.2)Έχοντας υπόψη:
1)το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος: «για τον χαρακτηρισμό της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας Ν. Ιωαννίνων, ως περιοχή «οικοανάπτυξης» με περιφερειακή ζώνη προστασίας και καθορισμού χρήσεων γης όρων και περιορισμών δόμησης
2)τις εισηγήσεις των Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Παντελή Κολόκα και Τατιάνας Καλογιάννη
3)τις εισηγήσεις των παρατάξεων και τις τοποθετήσεις των φορέων
4)την πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη,
Αποφάσισε:
Α)Θεωρεί αναγκαία την ψήφιση θεσμικού πλαισίου και ειδικότερα Προεδρικού Διατάγματος, για την προστασία της Λίμνης και του ευρύτερου οικοσυστήματος.
Β)Να μην προχωρήσει η διαδικασία ψήφισης του προτεινόμενου Π.Δ.
Γ)Τη συγκρότηση Επιτροπής, με τη συμμετοχή περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων, των επιστημονικών συμβούλων του κράτους, των Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας, η οποία θα επεξεργαστεί και θα προτείνει νέο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, προσαρμοσμένο και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για τη Βιοποικιλότητα, η επέκταση της περιοχής NATURA, εξετάζοντας επίσης και λαμβάνοντας υπόψη και όλες τις άλλες προτάσεις που κατατέθηκαν.
Δ)Να πραγματοποιηθεί συνεργασία με τους Υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ, για την ενημέρωσή τους για τις προτεινόμενες θέσεις και απόψεις και για την ολοκλήρωση της εκπόνησης του νέου σχεδίου Π.Δ. και της νέας Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης.
(απόφαση: 3/9/7-2-2011)
3) Υιοθετώντας την εισήγηση του Προέδρου της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε., αποφάσισε τη συνέχιση της λειτουργίας της, ως αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας Ηπείρου.
Η παραπάνω εταιρεία θα αναπτύξει συνεργασία και με τις άλλες Αναπτυξιακές Δομές, που δραστηριοποιούνται στον ίδιο χώρο (ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. - ΑΝΕΘ Α.Ε., ΑΣΗΚ κ.λ.π.)
(απόφαση: 3/10/7-2-2011)
Η συνέχιση της συνεδρίασης για την ολοκλήρωση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ορίσθηκε για την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου στις 17.00.

http://www.php.gov.gr/