Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ: Άστραψε και βρόντηξε για τα χρέη του δημοσίου


Άστραψε και βρόντηξε η τρόικα με τα χρέη του δημοσίου.
Όχι μόνο δεν μειώθηκαν αλλά πλέον βρίσκονται εκτός έλεγχου! Επιχειρήσεις, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία δήμοι και κοινότητες χρωστούν κοντά στα 9 δισ. ευρώ και σχέδιο ρύθμισης οφειλών υπάρχει μονό για τα παλιά χρέη των νοσοκομείων ύψους 5,3 δισ. ευρώ.

Και οι σκληροί της τρόικας δεν σταμάτησαν εκεί! Ζήτησαν πιο σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου ενώ για τις αποκρατικοποιήσεις εμφανιστήκαν δύσπιστοι και περιμένουν να δουν με τα μάτια τους να γίνεται… έστω και μια!

Η ανάκριση από την τρόικα συνεχίστηκε σήμερα στα υπουργεία Άμυνα και περιβάλλοντος. Από την Τίνα Μπιρπίλη ζήτησαν να λύσει άμεσα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που καθυστερούν την έκδοση περιβαλλοντικών δανειοδοτήσεων και από στον υπουργό Εθνικής άμυνας ασκήθηκαν πιέσει να ψαλιδίσει κατά 20% τις λειτουργικές δαπάνες 1 δισ. ευρώ που έχει προϋπολογίσει για φέτος.

Την Παρασκευή οι επικεφαλής της τρόικας θα παραδώσουν την έκθεσή τους, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ.