Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Ανακοίνωσε 1330 προσλήψεις νοσηλευτών από τα Γιάννενα.


Προσλήψεις 1339 νοσηλευτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ανακοίνωσε σήμερα από τα Γιάννενα ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Αύριο στο υπουργείο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργού με τους διοικητές των 30 μεγαλύτερων νοσοκομείων της χώρας προκειμένου να προωθηθούν αυτές οι διαδικασίες αλλά και να διαπιστωθεί εάν υλοποιούνται οι στόχοι που έχουν τεθεί σε ότι αφορά τη λειτουργία αλλά και την περιστολή των δαπανών.
Ο κ. Λοβέρδος συναντήθηκε με την διοίκηση, τους εργαζόμενους αλλά και αρκετούς ασθενείς του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου Χατζηκώστα, στο πλαίσιο των επισκέψεων που έχει ξεκινήσει στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας.

Εκτός από το θέμα των νοσηλευτών, ο υπουργός Υγείας πάντως δεν δεσμεύθηκε για την στήριξη του υπουργείου σε ζητήματα όπως η επέκταση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, τα οποία του έθεσαν οι εκπρόσωποι της διοίκησης, αλλά και του συλλόγου εργαζομένων.
Ωστόσο αναφέρθηκε στο θέμα της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου επισημαίνοντας ότι τα στοιχεία που έλαβε για την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Παράλληλα υπογράμμισε πως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο είναι ένα από εκείνα που έχει καταφέρει να ολοκληρώσει την μηχανοργάνωση και το διπλογραφικό σύστημα, ένας στόχος που για όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα πρέπει να επιτευχθεί μέχρι τον Μάρτιο
του 2011.


Σε ό,τι αφορά το Χατζηκώστα η καθυστέρηση στην μηχανοργάνωση οφείλεται σε πρόβλημα της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο και όπως δεσμεύθηκε ο κ. Λοβέρδος θα λυθεί άμεσα με την συνεργασία του ίδιου και των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας.
Τέλος, όπως ενημερώθηκε το Πολυδύναμο Κέντρο που κατασκευάζεται στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα πρόκειται να ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης υπογραμμίζοντας πως εξαιρείται από τον περιοριστικό κανόνα για προσλήψεις καθώς αποτελεί το μοναδικό στη χώρα.