Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Στους κτηνοτρόφους να μεταβιβαστεί η «ΔΩΔΩΝΗ».

Στις εξελίξεις που αφορούν το θέμα πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» αναφέρθηκε στη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων, ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
«Ρητά δηλώνουμε ότι για μας η «ΔΩΔΩΝΗ» είναι Ηπειρώτικη. Αποτελεί εγγύηση η λειτουργία της υπό την ΑΤΕ, εξαιτίας των προβλημάτων των συνεταιριστικών οργανώσεων. Από κει και πέρα σε περίπτωση τυχόν μεταβίβασής της, το πρώτο ρόλο έχουν οι φυσικοί διάδοχοι της κατάστασης, που είναι οι κτηνοτρόφοι που συνεργάζονται μαζί της και μετά όλος ο Ηπειρωτισμός, αυτός που μένει στην Ήπειρο και στη συνέχεια ο Απόδημος.

Η «ΔΩΔΩΝΗ» πρέπει να μείνει με τη μορφή που έχει και να στηριχθεί στους κτηνοτρόφους και στους Ηπειρώτες. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν οι πάντες. Δεν μπορεί να την πάρει ο χ, ψ, επιχειρηματίας σε συνεργασία με όλα τα Βαλκάνια. Η «ΔΩΔΩΝΗ» παράγει προϊόντα της περιοχής», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.
Ανάλογες ήταν και οι τοποθετήσεις των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ σήμερα, για το ίδιο θέμα, ο Νομάρχης κ. Καχριμάνης έστειλε επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.