Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Δήμος Πωγωνίου: Διακήρυξη εκμισθώσεως ακινήτου Κληροδοτήματος Παναγιώτη Καρέτσου



ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ

O Δήμαρχος Πωγωνίου ως Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του  Κληροδοτήματος Παν. Καρέτσου του Δήμου Πωγωνίου, που εδρεύει στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ενεργώντας σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 58 ν. 4182/2013 (Α1 185) «Κώδικας κοινωφελών περιουσιών, σχολαζουσών κληρονομιών και λοιπές διατάξεις» όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 9 του άρθρου 32 του ν. 4223/2013 (Α΄ 287), της παρ. 2 εδ. β' και 3 του άρθρου 42  και  παρ. 8, 9 και 10 του άρθρου 24 του ίδιου Κώδικα, ανακοινώνει ότι δέχεται γραπτές προσφορές, ως και είκοσι ημερολογιακές ημέρες από την ανάρτηση της παρούσας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του  Υπουργείου Οικονομικών, για την εκμίσθωση ενός διαμερίσματος  με στοιχεία Α-1 του Α΄ορόφου  της πολυκατοικίας που βρίσκεται στον Πειραιά επί της οδού Αλκιβιάδου 138-140  επιφάνειας τ.μ. 91, ιδιοκτησίας του  για να χρησιμοποιηθεί ως επαγγελματική στέγη ή κατοικία, με τους παρακάτω  ειδικοτέρους όρους και ό-σους θα περιέχονται στο μισθωτήριο που θα υπογραφεί.
1) Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν γραπτές προσφορές και ταχυδρομικά, στο Πρωτό-κολλο του Δήμου Πωγωνίου στη διεύθυνση:  Καλπάκι Τ.Κ.  44002- Ιωάννινα με την ένδειξη «Οικονομική προσφορά για την μίσθωση ακινήτου (διαμερίσματος)  Κληροδοτήματος «Παναγιώτη Καρέτσου» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, τη δε τελευταία ημέρα της προθεσμίας μέχρι 13:30. Μετά την παρέλευση της άνω προθεσμίας η Δια-χειριστική Επιτροπή θα αναδείξει ως μισθωτή τον έχοντα προσφέρει το υψηλότερο μίσθωμα και με τους πλέον συμφέροντες λοιπούς όρους εκμίσθωσης για το   Κληροδότημα.
2) Ως ελάχιστο προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα ορίζεται το ποσό των  τετρακοσίων ευρώ (400,00 €).
3) Η μίσθωση θα έχει διάρκεια τριών (3) ετών. Θα αρχίζει από την ημέρα της υπογραφής του μι-σθωτηρίου και θα λήξει την αντίστοιχη ημερομηνία μετά την πάροδο τριών ετών (συμβατικός χρό-νος). Η μίσθωση δύναται να παραταθεί για ίσο  ή βραχύτερο χρόνο, κατόπιν συμφωνίας.
4) Το μίσθωμα θα παραμείνει σταθερό για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης.
5) Ο μισθωτής οφείλει να καταθέσει στο Κληροδότημα με την υπογραφή του μισθωτηρίου ποσό ίσο με ένα μηνιαίο     μίσθωμα ως εγγύηση και ποινική ρήτρα τηρήσεως των όρων της συμβάσεως, το οποίο θα του επιστραφεί ατόκως ένα μήνα μετά τη λύση της μισθώσεως και την αποχώρηση του από το μίσθιο, χωρίς να επιτρέπεται ο συμψηφισμός της με οφειλόμενα μισθώματα. Η εγγύηση θα καταπίπτει σε περίπτωση παράβασης των όρων της μισθώσεως. 
6) Το μισθωτή βαρύνουν και όλες οι δαπάνες που απαιτούνται για την εγκατάστασή του στο μίσθιο, αναγκαίες ή επωφελείς ή πολυτελείς. Το Κληροδότημα ουδεμία  υποχρέωση  έχει προς αποζημίωση του. Επίσης τον βαρύνουν οι δαπάνες λειτουργίας του μισθίου καθώς και οι δαπάνες των κοινοχρήστων της πολυκατοικίας οι οποίες αναλογούν σ' αυτό.  Το Κληροδότημα δεν ευθύνεται για την πραγματική κατάσταση του μισθίου, ο δε μισθωτής στερείται του δικαιώματος μειώσεως του μισθώματος ή αποζημιώσεως για βλάβη του μισθίου, εξ οιασδήποτε αιτίας, τυχαίου γεγονότος   ή εξ ανωτέρας βίας.
7) Ο μισθωτής είναι εξωστέος, για καθυστέρηση πληρωμής μισθώματος ή κοινοχρήστων, όπως επίσης και για παράβαση οποιουδήποτε όρου του μισθωτηρίου συμβολαίου. Στην περίπτωση αυτή θα γίνονται ληξιπρόθεσμα και απαιτητά όλα τα μη δεδουλευμένα μισθώματα, ενώ θα καταπίπτει υπέρ του Κληροδοτήματος η εγγύηση που έχει δοθεί, σαν ποινική ρήτρα. Επίσης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής του μισθώματος θα οφείλονται τόκοι υπερημερίας επί του καθυστερούμενου ποσού μέχρι την εξόφληση. Τυχόν εξωστική απόφαση κατά του μισθωτή θα εκτελείται και κατά παντός τρίτου ευρισκομένου εις το μίσθιο ή εξ αυτού έλκοντος τα δικαιώματά του. Στις περιπτώσεις  αυτές καταπίπτει σαν ποινική ρήτρα υπέρ του Κληροδοτήματος η εγγύηση που δόθηκε.
8) Ο προσφέρων που αναδείχθηκε οφείλει να προσέλθει για την υπογραφή του μισθωτηρίου εντός αποκλειστικής προθεσμίας 5 (πέντε) εργασίμων ημερών από την έγγραφη ειδοποίησή του από το Κληροδότημα. Με την υπογραφή του μισθωτηρίου, οπότε και θα άρχεται ο χρόνος της μίσθωσης, ο μισθωτής θα πρέπει να καταβάλει τοις μετρητοίς στο ταμείο του Κληροδοτήματος, επί αποδείξει, το μηνιαίο μίσθωμα, μετά του χαρτοσήμου αν πρόκειται για επαγγελματική χρήση, του πρώτου μισθωτικού μηνός και την εγγύηση του άρθρου 5 της παρούσης. 
9) Εάν ο μισθωτής δεν προσέλθει ή αρνηθεί εξ υπαιτιότητός του να υπογράψει το μισθωτήριο, υποχρεούται στην καταβολή χρηματικής ποινής ίσης με τρία μηνιαία μισθώματα.  Το Κληροδότημα επιφυλάσσεται για την αποκατάσταση κάθε θετικής και αποθετικής του ζημίας εκ της ως άνω αιτίας.
10) Το Κληροδότημα  στην περίπτωση μη υπογραφής μισθωτηρίου κατά τους όρους της προηγουμέ-νης παραγράφου, δικαιούται είτε να καλέσει τον επόμενο προσφέροντα είτε να επαναλάβει το διαγωνισμό, μη δεσμευόμενο απέναντι ουδενός.
11) Εάν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου οφείλει να το δηλώσει αμέσως με την υποβολή της προσφοράς, καταθέτοντας τη σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του εντολέως του ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, άλλως θεωρείται αυτός ως πλειοδότης και ενέχεται προσωπικώς. Ουδείς από τους έχοντες υποβάλει προσφορά αποκτά δικαιώματα απέναντι στο Κληροδότημα από τυχόν ακυρότητα ή ακύρωση ή ματαίωση ή επανάληψη της δημοπρασίας εξ οιασδήποτε αιτίας.
12) Ρητώς διευκρινίζεται ότι το κύρος της συμβάσεως μισθώσεως που θα υπογραφεί εξαρτάται από την έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας. Σε περίπτωση μη εγκρίσεως η Διαχειριστική Επιτροπή δύναται είτε να ακυρώσει εξ ολοκλήρου τη διαδικασία, λυομένης της υπογραφείσης συμβάσεως και  επιστρεφομένης ατόκως της κατατεθείσης εγγυήσεως στον πλειοδότη, είτε να τροποποιήσει αυτήν κατά τις υποδείξεις από την εποπτεύουσα Αρχή. Ο πλειοδότης, αν δεν συμφωνεί με τις τροποποιήσεις, δύναται να υπαναχωρήσει και να αναζητήσει την καταβληθείσα εγγύηση. Σε κάθε περίπτωση πέραν της επιστροφής της εγγυήσεως ουδεμία ευθύνη του Κληροδοτήματος γεννάται προς αποζημίωση του πλειοδότη εξ οιασδήποτε αιτίας.
13) Το  Κληροδότημα δύναται ελευθέρως, οποτεδήποτε μέχρι την υπογραφή του μισθωτηρίου, να υπαναχωρήσει χωρίς να γεννάται  ευθύνη του προς αποζημίωση οιουδήποτε για οποιαδήποτε αιτία.
14) Κάθε ένας που συμμετέχει στο διαγωνισμό θεωρείται, χωρίς καμία άλλη διατύπωση, ότι αποδέ-χεται πλήρως και ανεπιφυλάκτως όλους τους όρους της παρούσης. Πληροφορίες δίδονται από τον Δήμο Πωγωνίου στην ανωτέρω διεύθυνση τις εργάσιμες ημέρες και  ώρες.
15) Οι όροι εκμίσθωσης που αφορούν το ανωτέρω ακίνητο έχουν εγκριθεί με την αρ. 30/2018 από-φαση (ΑΔΑ: Ω2ΙΗΩ1Ω-ΝΧΝ)  της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.
16) Πληροφορίες για την διαδικασία κατάθεσης προσφορών, παρέχονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από το Δήμο Πωγωνίου στα τηλέφωνα 2653360117 (Μήτσιου Ελένη-Αρμόδιος υπάλληλος Δήμου Πωγωνίου). 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ