Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Την άμεση προώθηση της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά, ζητά η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων


Η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ιωαννίνων ζητά με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Υπουργού Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη για νέα έργα υποδομής, την άμεση προώθηση της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Κακαβιά, αλλά και την Πρέβεζα,
Με ανακοίνωση που υπογράφει ο Τομεάρχης Υποδομών & Περιβάλλοντος, πολιτικός μηχανικός Σπ. Κωνσταντόπουλος χαρακτηρίζει την μετατροπή σε κλειστό αυτοκινητόδρομο του τμήματος Ιωάννινα-Κακαβιά  ως ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα για την περιοχή της Ηπείρου.
Όμως, όπως επισημαίνει «τα τελευταία δύο χρόνια ακούμε από τη σημερινή κυβέρνηση πως σύντομα θα ξεκινήσει η κατασκευή του συγκεκριμένου αυτοκινητοδρόμου χωρίς όμως κανείς να ενημερώσει πως πρόκειται να κατασκευαστεί, με τι χρονικό ορίζοντα έναρξης της κατασκευής, αλλά και το πιο σημαντικό με ποια χρηματοδότηση. Το έργο αυτό είναι απαραίτητο στην πορεία ολοκλήρωσης του άξονα της Ιονίας Οδού, καθώς η ίδια αποτελεί το νότιο άκρο του Mediterranean corridor {Κροατία (Rijeka-Ploce), Μοντενέγκρο (Bar), Αλβανία (Tirana-Durres-Lezhe), Ελλάδα (σύνορα-Ηγουμενίτσα)».


Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος καλεί την κυβέρνηση «να δεσμευτεί άμεσα στο να προχωρήσει η επέκταση του οδικού άξονα μέχρι την Κακαβιά με χρονοδιαγράμματα και εξεύρεση συγκεκριμένων πόρων για την κατασκευή του έργου, καθώς επίσης και η οδική σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα, έργα σημαντικά και απαραίτητα για την Ήπειρο».