Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Αποφάσεις Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Ηπείρου (6-5-2015)

Αποφάσεις για τη δημοπράτηση έργων βελτίωσης του οδικού δικτύου, προστασίας των ελαιοπαραγωγών της Ηπείρου, ανάδειξης πολιτιστικών δράσεων και ενίσχυσης του πρωτογενή τομέα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας. Αναλυτικά, στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής ελήφθησαν οι αποφάσεις:
Συνδρομή σε αποκατάσταση λειτουργίας αντλιοστασίων ΤΟΕΒ
Η Περιφέρεια στηρίζοντας τους αγρότες, ανέλαβε και φέτος να συνδράμει ΤΟΕΒ που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες στην αποκατάσταση της λειτουργικότητας των αρδευτικών τους αντλιοστασίων. Συγκεκριμένα ενέκρινε τη δημοπράτηση πέντε έργων που αφορούν:
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Ρίζιανης - Κορύτιανης», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ
-  «Αποκατάσταση βλαβών από θεομηνίες στο αποστραγγιστικό αντλιοστάσιο Πέτρα – Στρογγυλή του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου», προϋπολογισμού 6.765 ευρώ.
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Βρυσέλας Φιλιατών», προϋπολογισμού 5.904 ευρώ.
-  «Αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αρδευτικό αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κερασώνα - Παναγιάς», προϋπολογισμού 23.862 ευρώ
-  «Προμήθεια πινάκων μέσης τάσης αντλιοστασίων Α3-Α4 Πριάλας ΤΟΕΒ Μπόιδα Μαυρής», προϋπολογισμού 24.600 ευρώ.


Πρόγραμμα προστασίας ελαιοπαραγωγών
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση άλλων τεσσάρων δράσεων που αφορούν την καταπολέμηση του δάκου της ελιάς και την προστασία της ελαιοπαραγωγής στις Π.Ε. Πρέβεζας και Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τις εξής:
-  «Ανάδειξη εργολάβων για τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2015, στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας», προϋπολογισμού 97.354,02 ευρώ
-  «Παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες, στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας», προϋπολογισμού 18.722,83 ευρώ
-  «Παροχή υπηρεσιών για τον από εδάφους Δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2015 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 80.076,98 ευρώ
-  «Έλεγχος των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2015 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 16.601,50 ευρώ.
Παρεμβάσεις για βελτίωση οδικού δικτύου
Επίσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης από την Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δημοπράτηση  έργων που αφορούν βελτιώσεις του οδικού δικτύου και συγκεκριμένα:
-  «Αποκατάσταση δρόμου Ρετσιανών-Καστανιάς» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
- «Ολοκλήρωση εργασιών οδού προς Πέτρα Ζαγορίου», προϋπολογισμού 23.000 ευρώ.
- «Μετατόπιση – αποκατάσταση αγωγών ύδρευσης στις θέσεις Βαγενίτι προς Γραμμένο και Γραμμένο προς Αναργύρους», το οποίο σήμερα διέρχεται εντός της ζώνης εκτέλεσης του έργου της 13ης Επαρχιακής Οδού, με προϋπολογισμό 18.450 ευρώ.
Με απόφαση της Ο.Ε. αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου «Καθαρισμός ερεισμάτων εθνικού οδικού δικτύου Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Πρόκειται για τον Γείτονα Χρ. Ευάγγελο.
Σήμανση μνημείων
Η Ο.Ε. ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων στις Π.Ε. Άρτας και Π.Ε. Πρέβεζας» προϋπολογισμού 72.218,84 ευρώ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος Προσέγγισης LEADER.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr