Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Και λεγόμαστε άνθρωποι..."

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Γιατί; Γιατί εξηγούν όλοι! Μετά; 
Ανύπαρκτο το κράτος πρόνοιας, ανύπαρκτη η κοινωνική μέριμνα,. παντού ασθενείς-ναρκομανείς, κάποιοι θέλουν να σωθούν, το κράτος γυρνά την πλάτη, δεν συνταγογραφούν καν μεθαδόνη (ουσία που βοηθά στην απεξάρτηση της ηρωίνης) ή όταν τη συνταγογραφήσουν, είναι κάπως αργά.
Έτσι, πωλείται και η μεθαδόνη με αντίτιμο την ηρωίνη και όχι τη λύτρωση από αυτή.
Γιατί; Καθυστερήσεις, πένθος και τραγικές φιγούρες, δικαστήρια, ρεπορτάζ και ορμητική μάχη από ειδικούς.
Μετά το πριν δεν το σκέπτεται κανείς;
Η Ευρώπη μας μάρανε, η γέννηση του βασιλικού βρέφους, τα στέκια του Βαρουφάκη και οι διαπληκτισμοί του Γιαννακόπουλου λίγο καιρό πριν, μιλούσαμε για bulling, μετά όμως από το χαμό του 20χρονου Βαγγέλη!
Όλοι ξέρουν κανείς δε μιλά και λεγόμαστε "άνθρωποι" ...που εκκλησιαζόμαστε τις Κυριακές, που νιώθουμε δέος μόνο τη Μεγάλη εβδομάδα ... που όλοι κατακρίνουμε αλλά οι περισσότεροι δεν απασχολούμαστε με το συνάνθρωπο "έχουμε τα δικά μας προβλήματα", αλλά στην κριτική είμαστε πάντα εκεί...!!!

Κάθε δήμος, ας αναλάβει το έργο αυτό, ας αναλάβει τη στήριξη του ανθρώπου, η στήριξη του γεφυριού της Πλάκας κινητοποίησε τους πάντες!!!
Η στήριξη του συνανθρώπου;
Καλώ τους τοπικούς άρχοντες να κάνουν την αρχή.
Προσωπικά, θα κάνω τα πάντα προκειμένου να γίνει τέτοιο έργο ψυχής.
Καλό παράδεισο στο 4χρονο αγγελούδι που έφυγε και καλή φώτιση σε όλους εμάς που μπορούμε να κάνουμε την πρόληψη, προτεραιότητα.

Με εκτίμηση
Νανά Ζαφειρόπουλου