Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο Φορέας Δρυμών Βίκου – Αώου παραχώρησε ηλεκτροφόρες περιφράξεις σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους

Για να απωθούν τις αρκούδες από τις μονάδες τους

Συνολικά δέκα ηλεκτροφόρες περιφράξεις παραχώρησε δωρεάν ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου – Αώου και Πίνδου σε κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους της περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρ. Πίνδου. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας επίλυσης των προβλημάτων συνύπαρξης του τοπικού παραγωγικού πληθυσμού με τα είδη άγριας πανίδας και κυρίως τις αρκούδες.
Οι περιφράξεις (έξι με πάνελ και τέσσερις με σύνδεση με ηλεκτρικό ρεύμα) προμηθεύτηκαν από τον Φορέα μέσω της υλοποίησης του Προγράμματος «Στήριξη Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών 2012» που χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.
Άλλη μία δράση
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου, ενημερώνει επίσης τους Επαγγελματίες Μελισσοκόμους ή Κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται εντός περιοχών που αποτελούν οικότοπους της Αρκούδας, ότι εκδόθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με την οποία καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι, να συμμετάσχουν σε δράση που αφορά την Αγορά και εγκατάσταση ηλεκτροφόρου περίφραξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013. Αιτήσεις υποβάλλονται από τις 15 Ιουλίου μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας των αιρετών Περιφερειών και τις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων, στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητα (τηλ.: 210-5275065) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.agrotikianaptixi.gr