Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον τρεις (3) κλοπές σε σπίτι, αποθήκη και εργοστάσιο που έγιναν σε περιοχές των Ιωαννίνων

Διαπράχθηκαν από τα μέλη της σπείρας, που εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια στους Ραψαίους και τη Ζωοδόχο Ιωαννίνων
Υπενθυμίζεται ότι ο 24χρονος Αλβανός, μέλος της σπείρας, είχε συλληφθεί και κρατείται ήδη στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων ενώ τα υπόλοιπα μέλη έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται
Μετά την εξάρθρωση οργανωμένης σπείρας, μέλη της οποίας εμπλέκονται σε ένοπλες ληστείες σε σπίτια στους Ραψαίους και στη Ζωοδόχο Ιωαννίνων (σχετικά τα από 14-06-2013 και 15-02-2013 Δελτία Τύπου της Υπηρεσίας μας) και στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, προέκυψε η εμπλοκή μελών της σπείρας σε κλοπές σε περιοχές του Νομού Ιωαννίνων.
Συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες:
διάρρηξη σε σπίτι στην Αμφιθέα Ιωαννίνων, που έγινε την 30-11-2012, κατά την οποία τα μέλη της συμμορίας εισήλθαν σε σπίτι την ώρα που κοιμούνταν οι ιδιοκτήτες και αφαίρεσαν χρυσαφικά, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα.
διάρρηξη σε αποθήκη, που έγινε την 04/05-07-2012 στην Άνω Λαψίστα Ιωαννίνων, κατά την οποία οι δράστες έκλεψαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.
διάρρηξη σε εργοστάσιο επεξεργασίας Μαρμάρων στα Πετράλωνα, από το οποίο έκλεψαν διάφορα εργαλεία και μηχανήματα.
Στο σπίτι του 24χρονου συλληφθέντα, μέλους της σπείρας, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Σημειώνεται ότι ο 24χρονος που συνελήφθη με ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Ιωαννίνων, κρατείται στο Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του και τη διερεύνηση όλου του εύρους της εγκληματικής δραστηριότητάς τους.