Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ουδέν νεότερο για το μέλλον της «ΔΩΔΩΝΗ ΑΕ»


Να τηρήσει το καταστατικό της εταιρείας κάλεσαν την διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας οι μέτοχοι – ΕΑΣ της Ηπείρου, κατά τη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της "Δωδώνη". Την ΑΤΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας στα Γιάννενα, ο οποίος παρέπεμψε το θέμα στις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της τράπεζας, κ. Θόδωρου Πανταλάκη.


Η μαραθώνια που ολοκληρώθηκε μετά τις 3 το μεσημέρι συνέλευση εξελίχθηκε σε τεταμένο κλίμα ενώ εκπρόσωποι της ΠΑΣΥ με συνθήματα και πανό τάχθηκαν κατά της πώλησης της εταιρείας από την ΑΤΕ, η οποία είναι ο βασικός μέτοχος με ποσοστό 67,77%.
Από την πλευρά τους οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής, που μετέχουν στη ΔΩΔΩΝΗ, ζήτησαν την εφαρμογή του καταστατικού της εταιρείας, τονίζοντας με έμφαση ότι η ΔΩΔΩΝΗ πρέπει να παραμείνει συνεταιριστική.
Την ΑΤΕ εκπροσώπησε ο διευθυντής του υποκαταστήματος της τράπεζας στα Γιάννενα, χωρίς ουσιαστικά ν’ ανοίξει τα χαρτιά του και επιμένοντας στην άποψη του κ. Θόδωρου Πανταλάκη, όπως εκφράστηκε και κατά την συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Πανταλάκης είχε μεν δηλώσει ότι η ΔΩΔΩΝΗ πωλείται, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι θα συνεργαστεί και θα ενημερώσει πρώτα τις Ενώσεις Συνεταιρισμών και ιδιαίτερα την Ένωση Ιωαννίνων.
Σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει επίσημη πρόταση εξαγοράς του πακέτου που κατέχει η ΑΤΕ στην εταιρεία, ενώ όπως είπαμε οι συνεταιρισμοί και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής εμμένουν στην άποψή τους, αυτή να παραμείνει συνεταιριστική.
Θυμίζουμε ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μετέχουν επίσης οι Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων με ποσοστό 24,78%, η ΕΑΣ Πωγωνίου με 2,9%, η ΕΑΣ Πρέβεζας με 2,4%, η ΕΑΣ Θεσπρωτίας με 1,6% και η ΕΑΣ Άρτας με 0,55%.

ΠΗΓΗ: www.paseges.gr