Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ανοικτές οι δημόσιες υπηρεσίες κάθε Δευτέρα και Τετάρτη το απόγευμα

Η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και η αμεσότερη επικοινωνία τους με το Δημόσιο καθώς και η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας αποτελούν τους κύριους στόχους του νομοσχεδίου "Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση" που προωθείται από το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιάννης Ραγκούσης, το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega", το νομοσχέδιο αποτελεί καινοτομία στη δημόσια διοίκηση, η οποία μπαίνει πλέον σε νέα εποχή διαδικτυακής διακυβέρνησης, ενώ οριστικοποιείται το Ενιαίο Μισθολόγιο και οι ανοικτές δημόσιες υπηρεσίες τα απογεύματα κάθε Δευτέρας και Τετάρτης.


Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες παγκοσμίως που δημοσιοποιεί στο Διαδίκτυο αναλυτικά όλα τα στοιχεία του κάθε υπουργείου μέσω του προγράμματος της "Διαύγειας".
O κ. Ραγκούσης διαβεβαίωσε επίσης ότι θα τηρηθεί η αναλογία μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα και δήλωσε ότι οι επιτυχόντες στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θα απορροφηθούν σταδιακά.
Το νομοσχέδιο της "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης" αναμένεται να μειώσει κατά 25% το κόστος της δημόσιας διοίκησης δεδομένο ότι στη χώρα μας η γραφειοκρατία στοιχίζει πάνω από 16 δις ευρώ ετησίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.