Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Καλόβρυση Κόνιτσας: Αλβανοί έσπασαν την πόρτα και έκλεψαν απειλώντας με όπλο τον μοναδικό κάτοικο του χωριού!

 


Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας, τον εντοπισμό και σύλληψη τριών ατόμων για υπόθεση ληστείας, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024, σε περιοχή της Κόνιτσας και συγκεκριμένα στο χωριό Καλόβρυση, οι Αλβανοί δράστες εισήλθαν στο σπίτι του μοναδικού κατοίκου του χωριού τον χειμώνα, παραβιάζοντας την πόρτα και με την απειλή όπλου αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο, χρυσό Σταυρό και πακέτα τσιγάρων. 

Στην συνέχεια, κλείδωσαν σε δωμάτιο της κατοικίας του τον εν λόγω κάτοικο του χωριού, ο οποίος... είναι ανάπηρος και τράπηκαν σε φυγή! 

Οι δράστες παραβίασαν τρεις κατοικίες του χωριού.

Ο παθών μέσα στην ατυχία του βρέθηκε και τυχερός. Καθώς μια κυρία κατεβαίνοντας από την Εκκλησία μετά την Θεία Λειτουργία, άκουσε τις φωνές και του άνοιξε τις πόρτες... Οι χωριανοί που βρέθηκαν εκεί, αλλά και οι κάτοικοι των γύρω χωριών που πληροφορήθηκαν το γεγονός, είναι αναστατωμένοι. Καθότι η ελλιπής στελέχωση του δυναμικού του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας καθώς και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας είναι γεγονός.

Το χωριό Καλόβρυση βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, πάνω από το Τελωνείο της Μέρτζιανης. Παλαιότερα, στην Καλόβρυση αλλά και σε αρκετά διπλανά χωριά, υπήρχαν Στρατιωτικά Φυλάκια, τα οποία ανέβαζαν το ηθικό των ακριτικών κατοίκων.

Η πολιτεία βέβαια δεν ασχολείται με τα ουσιώδη προβλήματα των χωριών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Αντιθέτως, για πολιτικούς, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφους, εφοπλιστές κλπ άλλους μεγαλοσχήμονες, διαθέτει ικανό αριθμό αστυνομικών... Τα ακριτικά χωριά που βρίσκονται στο έλεος των κακοποιών στοιχείων, τα θυμούνται μόνο στις εκλογές. 

Τα συμπεράσματα δικά σας...

ΠΗΓΗ: https://e-konitsa.blogspot.com/