Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

«Ορίζοντες Ηπείρου»: Καθυστέρηση εφαρμογής του νόμου εναέριας διάσωσης

 


Με την Εισήγηση  του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Βασιλάκη Δημήτριου, στην Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου  την 24/09/2024 εκφράζουμε την δυσαρέσκεια μας για την ατολμία  του Περιφερειάρχη Α. Καχριμάνη να αποδεχτεί την πρόταση των «Οριζόντων Ηπείρου» -άλλη μια φορά- για Ψήφισμα Διαμαρτυρίας  κατά των Υπουργείων Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας- Οικονομικών- Εθνικής Άμυνας- Υγείας και  τέλος Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με την   ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ για την  ΕΝΑΕΡΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ, τον Μηχανισμό Εναέριας Διάσωσης ΕΡΜΗΣ Θεοχαρόπουλος- Hems (Helicopter Emergency Medical Service) { ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4989 ΦΕΚ 208  04/11/2022} και του τροποποιημένου Νόμου  ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 5075 12/122023}

Παρακολουθούμε με λύπη ότι η  Υποχρεωτική από το Νόμο, Λογοδοσία της Περιφέρειας  λειτουργεί   ως  Θέατρο αποποίησης ευθυνών, ακόμα και για τόσο σημαντικά θέματα που αφορούν την ασφάλεια και την επιβίωση συνανθρώπων μας.

Μετά το δραματικό τρόπο που έχασε τη ζωή του ο Ερμής θεοχαρόπουλος θα έπρεπε ο Μηχανισμός  να είχε ενεργοποιηθεί.

Λόγω του Θεσμικού ρόλου της Περιφέρειας Ζητήσαμε ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  του περιφερειακού συμβουλίου  ΚΑΤΑ ΤΗΣ καθυστέρησης εφαρμογής του Νόμου 4989ΦΕΚ 208  04/11/2022 και του τροποποιημένου Νόμου  5075 /_2023 Υπόψη των αρμόδιων Υπουργών –και η απάντηση επί λέξη του κ. Καχριμάνη ήταν …«Δεν μου αρέσουν τα Ψηφίσματα» προφανώς γιατί αποτελούν δέσμευση.

ΔΕΝ  ελπίζουμε  ότι θα λειτουργήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ως Θεσμικός Πυλώνας Δημοκρατίας, όταν τα ψηφίσματα, που  είναι δείγμα Δημοκρατίας  στο οποίο ο κύριος Περιφερειάρχης έχει αλλεργία …όπως Δήλωσε και στην συνεδρίαση.