Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη 33χρονου αλλοδαπού με λαθραία τσιγάρα και καπνό

 


Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού (υπήκοος Βουλγαρίας), προχώρησαν στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 155 του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 33χρονο, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και καπνού στο πορτ μπαγκάζ, στα πλαϊνά μέρη καθώς και κάτω από τα καθίσματα.

Συνολικά εντοπίστηκαν πεντακόσια πενήντα οκτώ (558) πακέτα λαθραίων τσιγάρων, είκοσι (20) τεμαχίων έκαστο και τριάντα πέντε (35) πακέτα καπνού συνολικού μικτού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων γραμμαρίων (1,4 kg) βουλγαρικής προέλευσης, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης, με σκοπό να τα μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τη προανάκριση, κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και τα ανευρεθέντα τσιγάρα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηγουμενίτσας.