Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Επίσκεψη στον Υφυπουργό Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλο για το Πολυδύναμο Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης του Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα

 


Το Πολυδύναμο Κέντρο Σωματικής Αποτοξίνωσης του Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ, του οποίου το φυσικό αντικείμενο τελειώνει 31/12/2024.Το Υπουργείο Υγείας -όπως δεσμεύτηκε ο Υφυπουργός κος Βαρτζόπουλος στην πρόσφατη επίσκεψη του στα Ιωάννινα-θα συνεχίσει την λειτουργία του κέντρου από τον τακτικό προϋπολογισμό και θα ενταχθεί στον νέο ενιαίο Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του από 1/1/2025 με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των σχετικών πιστώσεων για τη λειτουργία τους.

Με την λήξη της περιόδου χρηματοδότησης, εν προκειμένω στις 31.12.2024, τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα και οι σχετικές δαπάνες θα καλύπτονται κατά έτος από τις πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας , ενισχύοντας με τις αναγκαίες πιστώσεις του προϋπολογισμού των φορέων απεξάρτησης.

Παράλληλα, η απρόσκοπτη και αδιάλειπτη συνέχιση της λειτουργίας των νεοσύστατων αυτών δομών και υπηρεσιών από ίδιους πόρους των οργανισμών απεξάρτησης μετά τη λήξη της συγχρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ, αποτελεί δέσμευση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και απαρέγκλιτη προϋπόθεση κατά τη φάση της ένταξής  τους. 

Οι εργαζόμενοι του Πολυδύναμου Κέντρου προσλήφθηκαν με την διαδικασία πρόσληψης επικουρικού προσωπικού του Υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Χατζηκώστα και θα ενταχθούν στις ανανεώσεις του επικουρικού προσωπικού των Νοσοκομείων.