Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου , δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (604) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -455- (εκ των οποίων -3- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: - 3 -
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -29-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -9-
Για απόπειρα ανθρωποκτονίας: -1-
Για ληστεία: - 1 -
Για κλοπές - διαρρήξεις: -1 9 -
Για απόπειρα απάτης: -3-
Για παραβάσεις του Νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων: -4-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -1-
Για πλαστογραφίες: - 4 -
Για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί παιγνίων: -11-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -13-
Για ενδοοικογενειακή βία: - 6 -
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -22-
Για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών: -1-
Για ψευδή ανώμοτη κατάθεση – ψευδή καταμήνυση – ψευδορκία: -9-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -13-
Εξαρθρώθηκαν:
Μία εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν σε απάτες
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας
Δύο υποθέσεις ληστείας
Επτά υποθέσεις απάτης
Είκοσι δύο υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι υποθέσεις ναρκωτικών
Δέκα υποθέσεις όπλων
Μία υπόθεση περί παιγνίων
Τρείς υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Δύο υποθέσεις πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:

Κάνναβη: -452- κιλά και -260,4- γραμμάρια
Ηρωίνη: -1- κιλό και -536,6- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -1,3- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -95-
Περίστροφα: -1-
Πιστόλια replica : -1-
Κυνηγετικά όπλα: -9-
Μαχαίρια: -3-
Φυσίγγια: -81-
Πυροτεχνήματα – παιδικά αθύρματα - βεγγαλικά: -7.825- τεμάχια
Καπνογόνα: -5-
Χρηματικό ποσό: -7.385- ευρώ, -7.000- λεκ Αλβανίας και -4- δολάρια Η.Π.Α.
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -5-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν:

Εξιχνιάστηκαν εννέα διαδοχικές κλοπές, που έγιναν το βράδυ της 02-02-2018 σε καταστήματα και εκκλησίες στην πόλη της Άρτας και συνελήφθη ως δράστης 24χρονος ημεδαπός.
Την (05-02-2018), συνελήφθη σε δύσβατη περιοχή στην Κάτω Λάβδανη Ιωαννίνων, 34χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος επιτηρούσε σημείο με κρυμμένη ποσότητα κάνναβης (καβάντζα), βάρους (46.600) γραμμαρίων.
Την (06-02-2018), συνελήφθησαν στον Παραπόταμο Θεσπρωτίας, δύο άτομα, που μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, περίπου -69- κιλά κάνναβης, ενώ στο σπίτι του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι replica και ένας φορητός ασύρματος.
Εξιχνιάστηκαν πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο οκτάμηνο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί, οι οποίοι συνελήφθησαν την (06-02-2018). Ειδικότερα, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες από τον περασμένο Ιούνιο, διέπραξαν τριάντα μία κλοπές δικύκλων και ποδηλάτων.
Την (07-02-2018), (11-02-2018) και (25-02-2018) συνελήφθησαν σε δασική περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων, σε αγροτική περιοχή στη Λάκκα Θεσπρωτίας και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας, οχτώ υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους (138.870) γραμμαρίων.
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίσθηκε σε βάρος 37χρονου ημεδαπού, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παραβίαση δικαστικής απόφασης . Ο δράστης την (12-02-2018) στην Άρτα, τραυμάτισε με κυνηγετικό όπλο ζευγάρι ημεδαπών και δύο αστυνομικούς ενώ κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς τραυματίστηκε και ο ίδιος.
Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηροποιούνταν στην εξαπάτηση επαγγελματιών στην περιοχή των Ιωαννίνων με το πρόσχημα της ανανέωσης ετήσιας συνδρομής τους σε επαγγελματικό κατάλογο. Συνελήφθη την (12-02-2018), 51χρονος ημεδαπός, μέλος της εγκληματικής ομάδας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών συνεργών του ενώ προέκυψε η εμπλοκή τους σε τουλάχιστον (51) περιπτώσεις απάτης.
Εξιχνιάσθηκε υπόθεση ληστείας σε βάρος 85χρονης στην Άρτα και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 33χρονος υπήκοος Αλβανίας. Ειδικότερα, την 11-01-2018, ο δράστης μαζί με έναν ακόμη συνεργό του, διέρρηξαν οικία και αφού ακινητοποίησαν την 85χρονη, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
Την (18-02-2018), συνελήφθη στο Κομπότι Άρτας, 29χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (161.031) γραμμαρίων, ενώ συνελήφθη επίσης στον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής και ένας 23χρονος ομοεθνής του, ο οποίος είχε ενοικιάσει και παραχωρήσει το παραπάνω αυτοκίνητο, προκειμένου χρησιμοποιηθεί στη μεταφορά των ναρκωτικών.
Την (21-02-2018), συνελήφθη στα Σεισμόπληκτα Ιωαννίνων, 32χρονος ημεδαπός, μετά από διάπραξη ληστείας σε ζαχαροπλαστείο. Ειδικότερα ο 32χρονος εισήλθε σε ζαχαροπλαστείο και με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε την υπάλληλο να του παραδώσει χρηματικό ποσό από το ταμείο του καταστήματος.
Την (23-02-2018), συνελήφθησαν στην Ιόνια Οδό (στο ύψος του Γοργόμυλου Πρέβεζας), τρία άτομα, μέλη κυκλώματος μεταφοράς ποσοτήτων ηρωίνης, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ποσότητες ηρωίνης, βάρους (1.511) γραμμαρίων.
Την (23-02-2018), συνελήφθη στο Σμέρτο Θεσπρωτίας, 49χρονος ημεδαπός, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, περισσότερα από (24) κιλά κάνναβης, αποκρύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος αυτής σε ρεζέρβες στην καρότσα του οχήματος .
Την (23-02-2018), συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 58 και 44 ετών, οι οποίοι προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη, επιδιδόταν στην εξαπάτηση ηλικιωμένων πολιτών και εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απόπειρας απάτης που έγιναν σε χωριά του Νομού Ιωαννίνων.