Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η Εσπερίδα της Δευτέρας 5 Μαρτίου στην Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης


Κάθε εμπόδιο για καλό έλεγαν οι παλιοί.

Την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 , λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν μπόρεσαν να έρθουν στη Θεσσαλονίκη ο dr. Στέφανος Φούσας MD,FESC,FACC, Ε. Καθηγητής Καρδιολογίας ,Επιστημονικός Συνεργάτης MEDICITY, τ. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και το κλιμάκιο ιατρών που τον συνόδευαν για να γίνει η διάλεξη με θέμα ''πως θα αποφύγετε το έμφραγμα του μυοκαρδίου και το εγκεφαλικό '' στο πλαίσιο της δράσης της ΗΕΘ ''Οι εσπερίδες της Δευτέρας ''.
Πράγματι την στενοχώρια που μας προξένησε η μη έλευση του καρδιολόγου κ.Στέφανου Φούσα , διαδέχθηκε η ικανοποίηση από την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο αδελφός του δικηγόρος και πρώην υπουργός κ.Αντώνης Φούσας, ο οποίος είχε έρθει από τα Γιάννενα για να παρακολουθήσει την ομιλία πλαισιωμένος από στελέχη του οδοιπορικού υγείας και αλληλεγγύης ,το οποίο από δεκαετίας έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού της Ηπείρου ιδιαίτερα της παραμεθορίου περιοχής σε θέματα πρόληψης ιατρικών παθήσεων.
Τον λόγο έλαβαν οι συμπατριώτες κ. Αντώνης Φούσας, κ. Κώτσης Βασίλειος Αν. καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ, κ. Σταύρος Σταύρου Πολιτικός Επιστήμων Msc, κ. Γρηγόρης Τσόκας Καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής ΑΠΘ, κ. Κώστας Τσαγκλής Δικηγόρος και ο κ. Ευγένιος Χαϊτίδης ως τέως περιφερειάρχης Ηπείρου.
Ο καθένας σύμφωνα με τις γνώσεις και το αντικείμενο εργασίας του ανέπτυξε με απλά και κατανοητά λόγια,  θέματα που αφορούν στην αναγκαιότητα της πρόληψης στα θέματα υγείας. Ιδιαίτερη ήταν η τοποθέτηση του κ.Τσόκα σχετικά με την εξόρυξη ων υδρογοναθράκων στην Ήπειρο με τον οποίο σχεδιάζουμε την διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης.
Το κοινόν των Ηπειρωτών σε ένα πατριωτικό περιβάλλον στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης στην παραλία σε μια ακόμα εσπερίδα του 2018 είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί , να προβληματιστεί, να συζητήσει, να λύσει απορίες, και να γνωριστεί με καινούργια μέλη που έρχονται στην ΗΕΘ με διάθεση προσφοράς, θετική σκέψη και καθαρή καρδιά.
Παρέστησαν οι π.Υπουργός Γιώργος Ορφανός, οι τέως Νομάρχες Χαϊτίδης και Ψωμιάδης, ο εκπρόσωπος του Στρατηγού Διοικητή Γ΄ΣΣ NRDC-GR Αντισυνταγματάρχης Υγειονομικού Ελευθεριάδης Δημήτριος,οι στρατηγοί ε.α Ιωάννου και Ζαρκάδας, η συγγραφέας κα Κούλα Λέντζιου, οι εκπαιδευτικοί Αποστόλης Βρόϊκος, Βασίλης Δημητρούλας ,Σούλα Πιπινίκα,Γιάννης Δάλλας και πολλοί ακόμα συμπατριώτες και φίλοι της Εστίας.
Η εκδήλωση έγινε με τη συνδρομή της ΓΓ ΔΣ ΗΕΘ Αθηνάς Τοτοκώτση στη μνήμη του ευεργέτη της ΗΕΘ Βασίλη Γκέλη.