Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε Αρχαία Αμβρακία- γέφυρα Άννινου

Τα έργα που εκτελούνται στη Νεκρόπολη της Αρχαίας Αμβρακίας και στη γέφυρα Άννινου (επί της Εθνικής Οδού Άρτας- Αντιρρίου), επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  προκειμένου να εξετάσει τρόπους διευθέτησης εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση τους.
 Στη Νεκρόπολη, η εκκρεμότητα εντοπίζεται  στην ολοκλήρωση της πασσάλωσης,  η οποία πρέπει να γίνει σε τακτό και σύντομο χρονικό διάστημα ενόψει κλεισίματος της σχετικής πράξης του ΕΣΠΑ. Ο Περιφερειάρχης, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλειο Ψαθά και τους παριστάμενους Περιφερειακούς Συμβούλους κ. Κ. Παπαδημητρίου-  Δ. Βαρέλη, ενημερώθηκαν από στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Άρτας για την πρόοδο των εργασιών, τα προβλήματα που εντοπίζονται, αλλά και για πρόσθετες παρεμβάσεις που απαιτούνται.
Ο Περιφερειάρχης, ζήτησε να μη χαθεί ούτε μια ημέρα για την ολοκλήρωση του έργου, βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον ανάδοχο,  δίνοντας προς τούτο  σχετικές οδηγίες.
Ένα ζήτημα που τέθηκε κατά την ενημέρωση, αφορούσε συμπληρωματικές παρεμβάσεις που απαιτούνται και οι οποίες, εκτός των άλλων, θα ενισχύσουν την επισκεψιμότητα του αρχαιολογικού χώρου. Ο Περιφερειάρχης αναγνωρίζοντας τη σημασία των εργασιών αυτών και οι οποίες δεν είναι δυνατόν πλέον να ενταχθούν σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, ανέλαβε την υποχρέωση να εξετάσει τη χρηματοδότησή τους, με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 70.000 ευρώ,  από πόρους της Περιφέρειας, μετά από συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων με την Π.Ε. Άρτας και την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.
 Δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη και των περιφερειακών συμβούλων, ήταν η γέφυρα Άννινου, στην οποία έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες διαπλάτυνσης της.  Ο κ. Καχριμάνης, ζήτησε από την επιβλέπουσα υπηρεσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για τη διευκόλυνση της κίνησης των οχημάτων και παράλληλα να τεθεί άμεσα σε πλήρη λειτουργία το εργοτάξιο του αναδόχου. "Θέσαμε αυστηρό χρονικό πλαίσιο για την ολοκλήρωση του έργου και σε αυτό θα είμαστε απόλυτοι", τόνισε ο Περιφερειάρχης.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr