Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Συνελήφθησαν τρία άτομα στην περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων, για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και διακίνησης ποσότητας κάνναβης

Κατασχέθηκαν (14.500) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-08-2016) τα ξημερώματα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 25χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 25 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα στο Ελεύθερο Κόνιτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 25χρονος αλλοδαπός και μετά από έλεγχο, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ του αυτοκινήτου και κατασχέθηκαν, δύο ταξιδιωτικοί σάκοι, που περιείχαν -10- δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -14.500- γραμμαρίων.
Λίγη ώρα αργότερα, στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Τα δύο οχήματα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.