Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Κόντσικα Ιωαννίνων: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν συνολικά 17 δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και χρηματικό ποσό

Συνελήφθησαν, σήμερα (02-08-2016) μετά τα μεσάνυχτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 30 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της καλλιέργειας και κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι πήγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 35χρονου, σε αγροτική δύσβατη περιοχή μεταξύ Μαρμάρων και Κόντσικας Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε να καλλιεργούν 14 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (1,46) μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνα στο αυτοκίνητο των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία γλάστρα με ένα δενδρύλλιο κάνναβης ενώ σε έρευνα στο σπίτι του 30χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:
δύο γλάστρες με δενδρύλλια κάνναβης, ύψους (50) και (53) εκατοστών,
τέσσερις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (56) γραμμαρίων,
ποσότητα αποξηραμένων φύλλων ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (14,8) γραμμαρίων,
δύο κουτιά με σπόρους ακατέργαστης κάνναβης,
το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών ουσιών,
μία ηλεκτρονική ζυγαριά και
τρεις τρίφτες με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης.
Επίσης, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο των δραστών καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.