Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Αποφάσεις για έργα οδικών, αγροτικών υποδομών και περιβάλλοντος από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις για έργα στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες έλαβε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για σημαντικά οδικά έργα, όπως η διανομαρχιακή οδική σύνδεση Άρτας- Ευρυτανίας, η ανακατασκευή της γέφυρας Άννινου, αποκαταστάσεις ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο, αλλά και παρεμβάσεις για την εξυπηρέτηση αγροτών, προστασίας του περιβάλλοντος, κ.ά.
Αναλυτικά:
Έργα Περιφερειακής εμβέλειας
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση – ασφαλτόστρωση διανομαρχιακού δρόμου Άρτας – Ευρυτανίας (τμήμα Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη Δήμου Τετραφυλλίας – Α’ φάση)», προϋπολογισμού   3.700.000 ευρώ
Ανάδειξε τον ανάδοχο του έργου «Ανακατασκευή Ε.Ο. Ιωαννίνων – Αντιρρίου στο ύψος της γέφυρας Αννίνου», προϋπολογισμού 470.000 ευρώ. Ανάδοχος η Ε.Ε. "Β. Γκαρτζώνης & ΣΙΑ".
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου: «Διαγραμμίσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο Περιφέρειας Ηπείρου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.


Έργα Π.Ε. Άρτας:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
Οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση οδικού δικτύου Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Τζικέρας.
Εγκατάσταση εξοπλισμού αντλιοστασίου στράγγισης στην περιοχή Συκιών Π.Ε. Άρτας,προϋπολογισμού 17.150 ευρώ. Ανάδοχος Δημήτριος Καλαντζής.
Αντικατάσταση θυρίδων δικτύου άρδευσης πεδιάδας Άρτας, προϋπολογισμού 10.000 ευρώ. Ανάδοχος Δ. ΣΙΩΖΟΣ Ο.Ε.
Δημοπρατήσεις:
- «Συντήρηση – αποκατάσταση επαρχιακού δρόμου Καμπής – Αμμοτόπου 1500 μέτρων (εντός οικισμού Καμπής)» προϋπολογισμού 140.000 ευρώ.
- «Προμήθεια πλέγματος για τις ανάγκες του ιχθυοτροφείου Τσουκαλιό, αλιευτικού Συνεταιρισμού Ανέζας», προϋπολογισμού 11.103 ευρώ.
-   «Προμήθεια πινακίδων σήμανσης ΚΟΚ μετά στύλων», προϋπολογισμού 5.000 ευρώ
-  «Προμήθεια υλικών για την κατασκευή στεγάστρου εγκαταστάσεων της ΠΕ Άρτας», προϋπολογισμού 40.000 ευρώ.
Έργα Π.Ε. Ιωαννίνων:
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για έργα:
«Αποκατάσταση Πασχαλείου Σχολής Καπεσόβου», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Αλεξ. Τσώρος.
«Αποκατάσταση επαρχιακών οδών προς Νεγάδες, Δίκορφο και Ασπραγγέλους», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Ανάδοχος η "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.".
«Αποκατάσταση οδού προς Πληκάτι», προϋπολογισμού 65.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ντάφλης Γεώργιος.
Εγκρίθηκε η προμήθεια υλικών για την «Αποκατάσταση ομβροδεξαμενής κοινότητας Κάτω Μερόπης (Προμήθεια υλικών)», προϋπολογισμού 14.000 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι.
Τέλος, εγκρίθηκαν δαπάνες για τη μετατόπιση τμημάτων δικτύου της ΔΕΗ λόγω εκτέλεσης εργασιών στο έργο «Βελτίωση – Τροποποίηση 13ης Επ. Οδού Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας Ζωοδόχος – Γραμμένο – Βαγενήτι – Πολύλοφος – Λύγγος) που αφορά περιοχές στα Πετράλωνα και το Γραμμένο.
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση των εξής έργων:
«Συντήρηση οδού από εθνική οδό Ιωαννίνων – Τρικάλων προς Σίτσαινα», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση 19ης επαρχιακής οδού προς Πολύδωρο», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ«Αποκατάσταση οδού προς Ψήνα», προϋπολογισμού 30.000 ευρώ.
Έργα Π.Ε. Πρέβεζας
Επαναδημοπρατούνται τα παρακάτω έργα, επειδή απέβησαν άγονοι οι πρώτοι διαγωνισμοί:
«Συντήρηση κόμβου Φράξυλα και τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
«Ασφαλτόστρωση Δημοτικής οδού στο Κανάλι», προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
«Αποκατάσταση οδού στην Τ.Κ. Μιχαλιτσίου », προϋπολογισμού 90.000 ευρώ.
Αναδείχτηκαν ανάδοχοι για τα έργα:
«Επισκευή γηπέδου Καναλίου», προϋπολογισμού 37.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Ζιώβας Κων. Σπυρίδων.
«Αντιπλημμυρικά έργα σε ρέματα – χείμαρρους και στραγγιστικές τάφρους στην Π.Ε. Πρέβεζας που απορρέουν στον ποταμό Λούρο» προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Ανάδοχος ο Νικόλαος Κασσαβός.
Έργα Π.Ε. Θεσπρωτίας
Εγκρίθηκε δαπάνη για την ηλεκτροδότηση εγκατάστασης – ηλεκτροβάνας – του έργου «Αρδευτικό έργο Μαργαριτίου Ν. Θεσπρωτίας – Β’ φάση».
Εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου «Αποκατάσταση οδού από Μορφάτι έως Μεσοβούνι ΤΚ Σπαθαραίων», προϋπολογισμού 20.000 ευρώ.
Εγκρίθηκαν οι διαγωνισμοί για την ανάδειξη αναδόχου για «τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με τη μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2014 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 20.182,41 ευρώ και για τον " Δολωματικό ψεκασμό ελαιοδέντρων στα πλαίσια του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου της Ελιάς έτους 2014 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας», προϋπολογισμού 97.032,91 ευρώ.
Άλλες αποφάσεις
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης, μεταξύ άλλων, τη χορήγηση παράτασης προθεσμίας για το έργο «Κατασκευή Λιμενικού – Αλιευτικού Καταφυγίου Παντοκράτορα Πρέβεζας», αναδόχου «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΤΕ», μέχρι την 24-08-2014, με τον Περιφερειάρχη να ανακοινώνει ότι η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει πρόσθετες εργασίες που δεν προβλέπονταν στην αρχική μελέτη, ώστε να γίνει ένα απόλυτα σύγχρονο καταφύγιο.
Η Ο.Ε. έδωσε παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου "Τύρια - Σιστρούνι", για το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε πίστωση 2.500.000 ευρώ για το τρέχον έτος. Η παράταση κρίθηκε απαραίτητη καθώς υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, στις τροποποιήσεις της μελέτης οδοποιίας που έγιναν εξαιτίας του προηγούμενου λόγου και των δυσμενών καιρικών συνθηκών που υπήρξαν στο παρελθόν.
Εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ιωαννίνων για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2013-2014 και το σχολικό έτος 2014-2015, από το οποίο ανάδοχοι αναδείχτηκαν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και 43 ακόμη μεταφορείς.
Εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την μεταφορά μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Άρτας για το υπόλοιπο του σχολικού έτους 2013-2014 και το σχολικό έτος 2014-2015,από το οποίο ανάδοχοι αναδείχτηκαν το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και το Αστικό ΚΤΕΛ Άρτας, ενώ για τα τμήματα 4-113 λόγω μη κατάθεσης προσφορών θα ακολουθήσει νέα διαδικασία.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr