Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Μήνας δράσεων για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων στο πλαίσιο και της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος

Δράσεις με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και το συντονισμό για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους που απειλεί με εξαφάνιση τα φυσικά οικοσυστήματα των πλατάνων οργανώνει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ενόψει και της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου.

Οι δράσεις ξεκίνησαν από την Τρίτη (27/5/2014) με επιμόρφωση των δασικών φυτουγειονομικών ελεγκτών των δασαρχείων και των Δ/νσεων δασών Ηπείρου & Δυτικής Μακεδονίας από τον Δρ. Δημήτριο Αβτζή στην αίθουσα συσκέψεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα Ιωάννινα και ακολούθησε επίσκεψη στην Τύρια Ιωαννίνων, όπου ο Δρ. Παναγιώτης Τσόπελας, του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ», Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστηµάτων & Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων παρουσίασε επιτόπου τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της ασθένειας.
Την Τετάρτη (4/5/2014), παραμονή της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων και αρχών στο διοικητήριο της Αποκεντρωμένης στα Ιωάννινα με θέμα: «Συντονισμός – Ενέργειες πρόληψης & καταπολέμησης της ασθένειας του πλατάνου».
Οι δράσεις θα κορυφωθούν στα τέλη Ιουνίου ,οπότε και θα ξεκινήσει παρουσία του Δρ Τσόπελα, η καταπολέμηση της ασθένειας σε δένδρα που έχουν προσβληθεί στην περιοχή της γέφυρας Τζαρή στην Άρτα και στη συνέχεια στη Γλυκή Θεσπρωτίας.


ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr